Pentru anul 2008, marea provocare o reprezintă creşterea influenţei pe piaţa europeană, aici unde marca de lux niponă se află la mare distanţă de principalii săi rivali Audi, BMW şi Mercedes. Toată gama de modele urmează a fost restilizată pas cu pas, scopul fiind atragerea de noi clienţi care n-au intrat în contact cu filosofia „L-finess” implementată pe ultima generaţie.
Valul de schimbări a început cu versiunile clasei medii, identificate prin acronimul GS. Fiecare dintre acestea dispune nu numai de îmbunătăţiri estetice dar şi tehnice. La exterior japonezii au aplicat câteva retuşuri subtile în dreptul spoilerelor, oglinzile retrovizoare includ acum semnalizatore iar grila motorului primeşte un cadru cromat ce se asortează ornamentului fixat pe blocurile optice faţă.
În ceea ce priveşte partea tehnică, noutăţile sunt importante şi merită menţionate. Mai întâi de toate, în cadrul gamei GS îşi face loc un nou model GS 460, care îl înlocuieşte pe GS 430. Noul vârf de gamă este echipat cu un motor V8 cuplat la o transmisie automată în opt trepte, prima de acest fel din lume.
Unitatea de 4,6 litri pe benzină generează 347 de cai putere şi un cuplu motor de 460 Nm. Demarajul de la 0 la 100 de km /h se execută în 5,8 secunde iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de kilometri pe oră. Deşi este un motor de litraj mai mare dar şi mai puternic noului propulsor V8 consumă în medie cu 0,4 litri mai puţin 100 de kilometri parcurşi faţă de motorul de pe vechiul GS 430. Versiunea de bază GS 300 beneficiază şi ea de un agregat optimizat ce are nevoie de 9,6 litri de combustibil la 100 km, iar emisiile de dioxid de carbon au fost reduse până la nivelul de 226 de grame pe kilometru.
Versiunile restilizate Lexus GS vin echipate în standard cu sistemul VDIM, managementul integrat al parametrilor dinamici ai vehiculului, şi suspensia adaptivă variabilă AVS cu trei nivele de setări: sport, normal şi confort. În plus, versiunile GS 460 şi GS 450h mai dispun în echipare de bază de direcţie asistată cu raport de multiplicare variabil, VGRS, prezentă pe un şasiu de tip activ ce conferă agilitate, reduce balansul la virare şi ajută la abordarea mai fermă a curbelor.