Volvo se pregăteşte pentru vacanţa mare iar călătoriile trec de la stadiul de supliciu la deliciu, mai ales dacă se foloseşte ca mijloc de deplasare o maşină decapotabilă.
C70 este un cabrio rasat, unde viaţa se trăieşte la intensitate maximă. La interior proporţiile se respectă, adică nimeni nu stă cu genunchii la gură şi cu mâinile la piept, pentru că spaţiu este din belşug.
Planşa de bord are finisaje bine lucrate, materialul plastic folosit fiind de foarte bună calitate iar consola centrală este locul unde suedezii au desăvârşit formele subtile cu fineţe.
Acoperişul decapotabilei este din metal, moda tavanelor din pânză neagră fiind o vagă amintire. Cu toate că este format din trei părţi, acoperişul se pliază în doar 30 de secunde, timp suficient pentru a vă face ultimele retuşuri la coafură.
Ca design, formele şi personalitatea lui Volvo C70 nu puteau fi atât de vii şi puternice dacă maestrul Pininfarina, acest doctor în estetică nu şi-ar fi lăsat amprenta, sau dacă nu ar fi etalat talentul pe fiecare centimetru de tablă galvanizată.
Ne oprim din curiozitate la partea din spate pentru a cerceta spaţiul pentru bagaje, un aspect foarte important pentru un vehicul estival. Un volum de 404 litri ne este pus la dispoziţie atunci când modelul este capotat şi doar 200 litri când este decapotat.
Cât despre propulsie, aici este de unde dar şi ce alege. Trei motoare aspirate natural pe benzină cu 5 cilindri din care două de 2,4 litri, ce dezvoltă 140 şi 170 CP şi unul turbo de 2,5 litri şi 230 CP, în timp ce propulsorul turbo, singurul din ofertă, pune la bătaie 180 CP.
Transmisia se face prin intermediul unei cutii clasice sau opţional se poate alege una automată, ambele cu 5 rapoarte.
Am ajuns şi la preţ. Pentru România acestea încep de 35.105 euro cu TVA inclus şi se opreşte la peste 48.433 de euro cu toate taxele incluse, asta în cazul în care optaţi pentru scaune încălzite şi reglabile electric, tapiţerie din piele, faruri bi-xenon şi oglinzi acţionate electric.