Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2024 - Anul XXIX, nr. 299 (8828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9755 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7397 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

FINALIZARE PROIECT: „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A CLĂDIRII- LICEUL TEORETIC ION LUCA DIN MUNICIPIUL VATRA DORNEI”, COD SMIS 140062

UAT Municipiul Vatra Dornei a finalizat proiectul  „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A CLĂDIRII- LICEUL TEORETIC ION LUCA DIN MUNICIPIUL VATRA DORNEI”.Proiectul este finanțat prin  Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Componenta POR/2020/3/3.1/B/2, Axa prioritară - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Operațiunea- Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari..

Contractul de finanțare nerambursabilă nr.  7609 a fost semnat în data de 04.03.2022.  Data de finalizare a proiectului: decembrie 2024.

                      

Valoarea totală a proiectului este de 6.527.656,16 lei.

Valoare neeligibilă: 2.611.432,12 lei.

Valoare eligibilă: 3.916.224,04 lei, din care:

→ Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR – 3.328.790,43 lei (85%)

→ Valorea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național – 509.109,12 lei (13%)

→ Cofinanțarea eligibilă a Beneficiarului – 78.324,49 lei (2%)

 

Obiectivul general al proiectului constă în gestionarea inteligentă a energiei și utilizarea unor surse regenerabile pentru producerea acesteia, cu implicații pozitive în creșterea eficienței energetice a clădirii în care funcționează Liceul “Ion Luca” din Municipiul Vatra Dornei.

Proiectul urmărește atingerea obiectivului prin implementarea unor măsuri specifice care presupun reabilitarea termică a clădirii, implementarea unor soluții de scădere a consumului de combustibil convențional și în mod implicit și scăderea emisiilor de bioxid de carbon, realizarea unor activități ce țin de implementarea conceptului de dezvoltare durabilă, concept implementat de solicitant și în cadrul altor proiecte ce presupun finanțare prin POR 2014-2020.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: a) 1 clădire reabilitată prin anvelopare termică, prin izolarea pereților exteriori ai clădirii, a planșeului și subsolului, prin realizarea unei instalații de apă caldă menajeră și prin luarea unor măsuri de economisire a energiei electrice și termice (reabilitare sistem de încălzire, ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, realizarea unui sistem fotovoltaic de producere a energiei electrice necesare asigurării energiei electrice pentru producerea apei calde menajere și a sistemului de ventilație mecanică cu recuperare de căldură).

b) Implementarea a 5 soluții ce au la bază măsuri conexe necesare asigurării funcționării proiectului, asigurării sustenabilității proiectului și creării unor condiții necesare derulării activității de învățământ în bune condiții. Măsurile conexe sunt materializate prin lucrări de construcții identificate în ghidul specific al solicitantului prin sintagma "conexe" și respectă regulile de eligibilitate impuse de acesta.

c) Eficiență și eficacitate prin încheierea a 10 contracte de servicii ce vor asigura soluții de management adecvate atât în ceea ce privește implementarea proiectului cât și a asigurării sustenabilității investiției.

               

În urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate: 1 clădire reabilitată prin anvelopare termică, prin izolarea pereților exteriori ai clădirii, a planșeului și subsolului, prin realizarea unei instalații de apă caldă menajeră și prin luarea unor măsuri de economisire a energiei electrice și termice (reabilitare sistem de încălzire, ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, realizarea unui sistem fotovoltaic de producere a energiei electrice necesare asigurării energiei electrice pentru producerea apei calde menajere și a sistemului de ventilație mecanică cu recuperare de căldură),au fost implementate 5 soluții ce au la bază măsuri conexe necesare asigurării funcționării proiectului, asigurării sustenabilității proiectului și creării unor condiții necesare derulării activității de învățământ în bune condiții.

În ceea ce privește impactul investiției la nivelul municipiului Vatra Dornei, prin acest proiect s-au asigurat măsuri specifice care presupun reabilitarea termică a clădirii, implementarea unor soluții de scădere a consumului de combustibil convențional și în mod implicit și scăderea emisiilor de bioxid de carbon, realizarea unor activități ce țin de implementarea conceptului de dezvoltare durabilă. De asemenea, realizarea acestui proiect are un impact pozitiv asupra beneficiarilor finali, prin îmbunătățireacalității condițiilor de desfășurare a activității de învățământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FINALIZARE PROIECT: „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A CLĂDIRII- LICEUL TEORETIC ION LUCA DIN MUNICIPIUL VATRA DORNEI”, COD SMIS 140062.
 Vizualizări articol: 192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
FINALIZARE PROIECT: „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A CLĂDIRII- LICEUL TEORETIC ION LUCA DIN MUNICIPIUL VATRA DORNEI”, COD SMIS 1400625.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei