UAT MUNICIPIUL RADAUTI cu sediul în municipiul Radauți, strada Piaţa Unirii, nr. 2, jud. Suceava a finalizat proiectu:”DEMOLARE CONSTRUCTII EXISTENTE C1, C2 (PAVILION ADMINISTRATIV C1, GHERETA SANTINELA C5) SI CONSTRUIRE GRADINITA CU PROGRAM NORMAL, BRANSARE LA UTILITATI”, cod smis 151277 co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și Organismul IntermediarAgenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Valoarea totală a proiectului este de 1.925.326,43 lei din care asistenţa nerambursabilă este de 1.250.339,96. Contribuția FEDR la finanțarea nerambursabilă este de 1.212.064,24 lei. Proiectul s-a derulat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 și s-a implementat în municipiul Radauti, jud. Suceava, incepand cu data de 01.03.2020.
Data finalizarii proiectului: 31.12.2023.
Obiectivul general obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Rădăuți,județul Suceava prin crearea de facilități care vor deservi majoritatea locuitorilor. Prin crearea acestor facilităti se urmărește, concomitent cu îmbunătățirea serviciilor sociale, culturale și recreative, precum și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din municipiu cu implicații asupra îmbunătățirii calității vieții populației, în general.
Obiectivele specifice ale proiectului
- Îmbunataþirea infrastructurii educationale a municipiului Radauti prin construirea unei gradinite cu program normal, care va oferi servicii educationale copiilor din comunitatile marginalizate din municipiu si familiilor acestora;
- Asigurarea unui management eficient al proiectului, astfel încât sa se asigure îndeplinirea conditiilor de eligibilitate a tuturor cheltuielilor si sa se obtina rambursarea integrala a cheltuielilor eligibile aprobate prin contractul de finantare. Pentru indeplinirea acestui obiectiv specific va fi realizata activitatea 2 - Managementul proiectului. Resursele umane implicate pentru atingerea acestui obiectiv sunt membrii UIP si expertii externi care vor fi subcontractati pentru servicii de management al proiectului
- Proiectul va contribui la diminuarea populaþiei aflate în risc de saracie si excluziune sociala din zonele marginalizate ale municipiului Radauþi prin implementarea unor activitaþi educaþionale si sociale în cadrul gradinitei, tintite în special catre integrarea copiilor proveniti din ZUM sau a celor cu probleme de învatare, catre consilierea parintilor.
- Proiectul va contribui la cresterea numarului populatiei care traieste în zonele cu interventii în regenerarea fizica, economica si sociala a comunitatilor marginalizate (cu 1.125 persoane) prin amplasarea investitiei într-o zona usor accesibila grupului tinta (în apropierea locuintelor sociale care se vor construi pe str. 1 Mai nr. 103).
Rezultate in urma implementarii proiectului:
- construirea unei gradinite cu program normal, care va oferi servicii educationale copiilor din comunitatile marginalizate din municipiu si familiilor acestora;
Impactul investiției la nivelul localității constă în :
- impact pozitiv asupra calitatii vietii populatiei municipiului Radauti