COMUNAPOIANA STAMPEI, cu sediul în Localitatea Poiana Stampei, Strada Principală nr. 228, Județul Suceava, cod poștal 727430, a semnat în lunamartie 2019 Contractul de finanțare nr. 4113 / 27.03.2019 pentru proiectul cu titlul „REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN COMUNAPOIANA STAMPEI, JUDEȚUL SUCEAVA” Cod SMIS: 121903, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10. Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.
Valoarea totală a proiectului este de 6.949.404,46 lei, din care finanțarea nerambursabilă este în sumăde 6.271.259,97 lei.
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020 este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord - Est este Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est.
Obiectivul general al proiectului este crearea unei oferte educaționale de bună calitate la nivelul educației timpurii și alînvățământului obligatoriu în comunaPoiana Stampei. Obiectivul proiectului s-a bazat pe îmbunătățirea infrastructurii de educație la nivelul comunei Poiana Stampei și implicit a procesului educațional, prin crearea, extinderea, reabilitarea și modernizarea de noi spații necesari derulării activității educaționale în cadrul Școlii Gimnaziale Poiana Stampei. În subsidiar, s-a urmărit creșterea ofertei educaționale prin oferirea unor metode moderne de învățare și prin prestarea unor activități extracurriculare, în procesul acesta fiind implicați atât elevii,cât și profesorii și membrii comunității.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Îmbunătățirea și extinderea infrastructurii educaționale.
Prin proiect s-a urmărit amenajarea structurii existente a școlii generale prin amenajarea și dotarea spațiilor existente, creșterea performantei energetice a clădirii, îmbunătățirea condițiilor de derulare a activităților curriculare și sporirea confortului elevilor. Infrastructura școlii cunoaște o extindere atât pentru crearea unor facilități noi (salăde mese, bibliotecă, laboratoare),cât și pentru asigurarea confortului elevilor (spații încălzite corespunzător, toalete civilizate, utilități pentru persoanele cu dizabilități). Deasemenea,s-a amenajat corespunzător terenul de sport și s-a construit un nou corp de clădire în care se vor derula activități curriculare și extracurriculare. S-a avut în vedere ca infrastructura să satisfacă atât cerințele învățământului obligatoriu (clasa pregătitoare și cele 8 clase obligatorii) precum și cele ce țin de învățământul complementar ce rezultădin implementarea programelor „Școala după școală” și „A doua șansă”.
2. Organizarea procesului educațional adecvat pentru învățământul obligatoriu
Îmbunătățirea infrastructurii și dotările achiziționate vor duce la creșterea gradului de implicare a populației la învățământul preșcolar și gimnazial și va implica un nou sistem de organizare.
3. Organizarea unor programe complementare învățământului obligatoriu
Noua infrastructurăva permite organizarea programelor „Școala după școală” și „A doua șansă”.
Rezultatele proiectului:
1. Reabilitarea, modernizarea și extinderea școlii existente, realizarea unui nou corp de clădire pentru derulare activități (ateliere școlare) și alte funcțiuni și reabilitarea terenului de sport pentru elevi și a vestiarului aferent.
2. Numărul sălilor de clasăreabilitate: 9; Numărul sălilor de practică nou construite: 2: Numărul total de participanți la procesul educațional, după implementarea proiectului: 185 elevi;
3. Numărul de elevi participanți la programul "Școala după școală" după implementarea proiectului: 30; Numărul de elevi participanți la programul "A doua șansă" după implementarea proiectului: 15.
Proiectul va avea un impact major asupra diminuării abandonului școlar și a repetenției în rândul elevilor.
Perioada de implementare a proiectului a fost de 52 luni, respectiv între data 22.02.2018 și data 31.05.2022, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Date de contact beneficiar
COMUNA POIANA STAMPEI, telefon 0230575177, E-mail: poiana_stampei@yahoo.com
Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.