Dacă ești de părere că un cuptor cu microunde nu folosește la altceva decât la a încălzi rapid mâncarea sau la prepararea unui ceai, s-ar putea să fii surprins. Nici nu știi, în acest caz, cât pierdeai până acum, folosind cuptorul cu microunde sub capacitatea sa.
Acest aparat electrocasnic indispensabil din orice casă îți poate face viața mai ușoară decât credeai. Totul e să afli trucurile următoare și apoi vei face magie în bucătărie cu cuptorul cu microunde. Gasesti cuptor cu microunde, comanda si cuptorul iti va veni direct la domiciliu!
1. Pâine, biscuiți, covrigi, produse de patiserie mereu crocante
Dacă ai lăsat deschisă punga de pâine feliată sau cea de biscuți sărați și aceste produse nu mai sunt atât de crocante pe cât ți-ai dori, tot ce trebui să faci este să le introduci pentru 30 de secunde în cuptorul cu microunde și vor fi din nou ca atunci când erau proaspete.
2. Sterilizează rapid borcane pentru murături sau conserve
Pentru a evita să fierbi borcanele timp îndelungat, înainte de a le folosi pentru a pune murături, gem sau conserve pentru iarnă, ai o variantă mai simplă la îndemână pentru a le steriliza. Pune două degete de apă în fiecare borcan și pune-le la microunde timp de două minute. Nu băga, însă, mai mult de șase borcane deodată și nu le acoperi niciodată cu capac.
3. Sare umedă? Nicio problemă!
Știi și tu când sarea a prins umezeală și nu mai iese prin găurile solniței, nu? Ei, bine, există o soluție simplă pentru asta. Desfă solnița și toarnă sarea pe o farfurie, pe care o introduci câteva secunde la microunde. Sarea va fi din nou fină și uscată, gata de folosit oricând ai nevoie.
4. Fă-ți propriile condimente în casă
Patruzeci de secunde la putere maximă. Atât ai nevoie pentru a-ți face propriile condimente sau ierburi aromatice în casă. Un truc foarte util dacă vrei ca acestea să-și păstreze aroma și savoarea perfecte.
5. Mai mult suc de portocale
Dacă vrei să-ți faci un suc de portocale sau din orice alte citrice, introdu fructele mai întâi în cuptorul cu microunde între 15 și 20 de secunde, nu mai mult. Acestea se vor înmuia și vei obține mai mult suc din fiecare fruct atunci când le vei stoarce.
6. Ceapă fără lacrimi
Taie extremitățile cepei și bag-o la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde la putere maximă. Nu vei mai plânge apoi, când o vei curăța și o vei tăia pentru a prepara mâncarea.
7. Miere cristalizată? Nicio problemă!
Pentru a evita această problemă, introdu recipientul cu miere la microunde - atenție, fără capac - pentru 20-30 de secunde. Amestecă bine mierea și repetă operațiunea, dacă e necesar, până când mierea va deveni fluidă din nou.
8. Recipiente de plastic dezinfectate
Recipientele de plastic pot fi dezinfectate foarte ușor. Freacă-le cu o bucată de lămâie și apoi introdu-le timp de un minut la cuptorul cu microunde. Se elimină astfel multe bacterii și mirosuri neplăcute, evitând totodată îmbolnăviri. Ai grijă doar să fie un tip de plastic compatibil cu microundele.