Laptele matern are multe imunoglobuline, iar bebelușii alăptați au risc scăzut de expunere la alergii, spun specialiștii, precizând că laptele praf nu se află printre primele opțiuni de alimentare a sugarilor. De asemenea, este un mit ideea că unele produse n-ar trebui consumate în timpul alăptării, informează MEDIAFAX.
„Laptele matern conține foarte multe imunoglobuline, este ca un vaccin pe care îl administrăm bebelușului încă din primele zile. Bebelușii alăptați au risc scăzut de alergii, astm, bronșită.(...) În timpul alăptării, bebelușul își dezvoltă mușchii feței. Bebelușul alăptat este mai inteligent, pentru că în timpul procesului mama vorbește cu el. Copilul alăptat este mult mai echilibrat emoțional. (...) Alăptarea are avantaje și pentru mamă. Femeile care alăptează au un risc scăzut de depresie”, a spus educatorul perinatal, Viorica Neață, în cadrul unui workshop de promovare a alăptării organizat, la Spitalului Clinic Dr. Ion Cantacuzino București.
De asemenea, educatorul perinatal precizează că fiecare mamă are lapte suficient pentru bebelușul ei dacă ascultă sfaturile medicilor.