Realizatoarea TV Marioara Murărescu se simte bine, face recuperare la clinica de profil a Spitalului Elias, după intervenţia din iunie de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală, realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, potrivit apropiaţilor acesteia.
Marioara Murărescu este internată, din 9 august, la Spitalul Elias din Capitală, pentru continuarea îngrijirilor medicale, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Valentin Calu.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias a precizat că Marioara Murărescu a cerut să nu fie date informaţii în legătură cu starea sănătăţii sale.
Apropiaţi ai realizatoarei TV au explicat că aceasta a fost internată în Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a spitalului, care are şi un Compartiment de Recuperare Neurologică.
Marioara Murărescu a fost externată recent de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj.
Realizatoarea TV a fost internată în iunie la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, unde a fost supusă unei intervenţii de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală.
Surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj declarau corespondentului MEDIAFAX, tot în 9 august, că în urma intervenţiei starea fostei prezentatoare TV a fost stabilă, iar aceasta a putut fi externată.
"Pacienta Marioara Murărescu s-a aflat în luna iunie internată la Secţia de la Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. A suferit o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală. Şeful de secţie a spus că evoluţia pacientei a fost una stabilă, astfel că a putut fi externată pentru a urma tratamentul mai aproape de casă", au declarat sursele citate.
Marioara Murărescu este realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.
De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău.
De asemenea, a realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima casetă video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric").