Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 700 de înşelăciuni prin metoda "Accidentul", înregistrate în 2013 de Poliţia Română

Peste 700 de înşelăciuni prin metoda "Accidentul" au fost înregistrate de Poliţia Română de la sfârşitul anului 2012 şi până în luna iulie a acestui an, motiv pentru care anchetatorii au lansat, miercuri, o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la acest mod de operare.

Reprezentanţii Poliţiei Române au lansat, miercuri, campania intitulată "Un telefon marca Accidentul", la sediul Primăriei Sectorului 4. Pe lângă ofiţeri ai Institutului pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii şi Direcţiei de Investigaţii Criminale, la eveniment au mai fost prezenţi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone şi actorii Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru.

Poliţiştii au atras atenţia asupra faptului că metoda de înşelăciune cunoscută sub numele "Accidentul" a devenit un adevărat fenomen.

Conform anchetatorilor, majoritatea celor care practică metoda "Accidentul" sunt deţinuţi care sună din puşcărie diverse persoane în vârstă, pe care le anunţă că o rudă de-a lor a suferit sau a comis un accident grav şi are nevoie urgentă de bani pentru a-şi rezolva problemele.

Poliţiştii au atras atenţia că, pentru a culege date despre viitoarele victime, complici ai deţinuţilor le abordează pe acestea sub diferite pretexte şi adună informaţii referitoare la familiile acestora.

Ulterior, un deţinut contactează victima telefonic, se recomandă a fi o rudă apropiată şi pretinde că are urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier.

Prezent la eveniment, actorul Alexandru Arşinel a povestit că, în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, era să fie şi el victima acestui timp de escrocherie, după ce a fost sunat acasă, pe telefonul fix, de o persoană care i-a cerut 15.000 de lei pentru a rezolva o problemă legată de un accident rutier grav care ar fi fost comis din vina fiului său.

"În timpul discuţiei mi-am dat seama că este ceva în neregulă şi l-am întrebat «Cum mă strigă mama acasă?». Atunci a închis brusc telefonul. Imediat, l-am sunat pe fiul meu care, evident, nu fusese implicat în niciun incident. Am fost apoi cu soţia la poliţie şi am depus plângere", a declarat Arşinel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 700 de înşelăciuni prin metoda "Accidentul", înregistrate în 2013 de Poliţia Română.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 700 de înşelăciuni prin metoda "Accidentul", înregistrate în 2013 de Poliţia Română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei