Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că toţi absolvenţii academiilor aparţinând de MApN şi MAI au locurile de muncă asigurate în acest an, după ce toată generaţia 2011 nu a fost încadrată decât un an mai târziu, el apreciind că este "un lucru de normalitate".
Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, la ceremonialul avansării în grad a celor 262 de absolvenţi ai unităţii respective, declarând, la finalul manifestării, că toţi absolvenţii academiilor aparţinând de MApN şi MAI, în total 900 de tineri, au locurile de muncă asigurate în acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Cei care au terminat astăzi au devenit sublocotenenţi şi pleacă la unităţile militare. E un lucru important să revenim la un lucru de normalitate. Toată generaţia 2011 nu a fost repartizată, iar în 2012 am reuşit să-i angajăm şi pe cei din 2011 şi pe cei din 2012 şi acum suntem într-o situaţie de normalitate", a afirmat premierul.
Potrivit acestuia, în 2012, a fost vorba despre 3.000 de locuri de muncă pentru absolvenţii din 2011 şi 2012, primii fiind încadraţi în vară, iar ceilalţi în luna decembrie.
Întrebat dacă poate garanta celor interesaţi să se înscrie la unităţi de învăţământ ale celor două ministere că vor avea loc de muncă la absolvirea şcolii, premierul a răspuns: "Da".
La rândul său, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a explicat că cifrele de şcolarizare se realizează în funcţie de "ieşirile din sistem", de aceea pot fi asigurate locurile de muncă ale absolvenţilor.
"Planificarea celor care dau admitere în învăţământ e făcută în funcţie de ieşirile din Armată şi din sistem, astfel încât cei care se înscriu în fiecare an să aibă garanţia că, în momentul în care termină, vor fi repartizaţi. Noi şi pentru anul 2013-2014 avem în vedere ca promoţia, peste trei ani când termină, să fie egală cu ieşirile", a declarat Duşa.
Ministrul Apărării a menţionat că, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, cei 262 de absolvenţi reprezintă cea mai numeroasă promoţie de după 1990 a unităţii sibiene.
(27 iul 2013, 11:11:35
„Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că ...”
Când a declarat?
Vineri - complement circumstanțial de timp, situat DUPĂ predicat.
Unde a declarat?
La Sibiu - circumstanțial de loc.
Apăi, în clasa a opta, (aia pe care tu ai parcurs-o în mod autodidact pe cioata ceea din pădure unde te-o surghiunit măicuțele de la monastire) se zâce klar că, având topica normală, se desparte prin virgulă DOAR circumstanțialul care este precedat de o altă construcție circumstanțială.
Deci „Premierul Pinocchio a declarat vineri, La Sibiu, că ... bla, bla, bla”