Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a anunţat, ieri, că PDL va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu hotărârea Parlamentului privind noii membri ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.
"Ne-am retras de la acest vot şi vom ataca la Curtea Constituţională tot ce va ieşi pe această situaţie. Ceea ce s-a întâmplat la Autoritatea de Supraveghere Fiscală este exemplul tipic de folosire a legii pentru a impune o clientelă politică proprie", a declarat Rădulescu.
Reprezentanţii PDL sunt nemulţumiţi de faptul că, deşi ASF este subordonată Parlamentului, pentru conducerea acestei instituţii au fost propuse 10 persoane de către USL şi una de către UDMR, în timp ce PDL nu are nici un reprezentant.
"Şi o noutate: sunt printre aceşti candidaţi care vor primi votul astăzi, de la USL şi de la UDMR, persoane care au beneficiat de salarii compensatorii sau de bonus la sfârşitul mandatului şi acum candidează din nou, ceea ce este total incorect. La sfârşitul unui mandat de 5 ani cu salarii de mii de euro pe lună era necesară şi gratificarea persoanei respective cu un bonus de câteva zeci de mii de euro pentru performanţa de a fi rezistat până la sfârşitul mandatului", a adăugat Rădulescu.
Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor votează, marţi, cei 11 membri ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PPDD s-au retras din sală.
Votul este secret, cu buletine de vot.
Pe buletinele de vot figurează următoarele nume, potrivit Raportului de avizare al Comisiilor de Buget-Finanţe şi Economice din cele două Camere:
Membri executivi:
Membri neexecutivi: