Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: România va fi regionalizată până în 31 decembrie, descentralizată - la 1 ianuarie 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea speră că România va fi "regionalizată" până în 31 decembrie şi descentralizată la 1 ianuarie 2014, el declarând că preşedinţii de regiuni vor fi aleşi de către cetăţeni, dacă dezbaterile din Parlament se vor desfăşura repede.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că "cetăţenii vor resimţi începând de anul viitor" regionalizarea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dragnea a afirmat că regionalizarea s-ar putea face până la sfârşitul anului.

"O Românie regionalizată sper că vom avea la 31 decembrie 2013, o Românie descentralizată cred că vom avea la 1 ianuarie 2014. Cetăţenii vor resimţi începând de anul viitor, vor începe să vadă efectiv proiecte regionale în faţa casei, în faţa curţii", a spus Dragnea.

Acesta a adăugat că preşedinţii de regiuni vor fi aleşi de cetăţeani, însă până la organizarea de alegeri aceştia ar putea fi aleşi de consilierii locali.

"Preşedintele regiunii va fi ales, cel mai probabil, de cetăţeni. În 2016 preşedinţii de regiuni vor fi aleşi la alegerile locale. Pentru 2014 intenţia ar fi să se facă alegeri directe tot de către cetăţeni pentru preşedinte şi consilierii regionali. Dacă adoptăm legislaţia în timp scurt, vom putea organiza alegeri, dar dacă se prelungesc dezbaterile în Parlament, atunci vom încerca să mergem pe un sistem în care să voteze aleşii locali", a afirmat Dragnea.

Potrivit vicepremierului, în sondaje, cetăţenii vor în proporţie de 70% să îşi aleagă ei conducerile regionale şi nu să aleagă consilierii locali pentru ei.

Liviu Dragnea a participat, la Timişoara, la o dezbatere pe tema regionalizării, la care au fost prezenţi aleşi locali şi lideri din administraţiile judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Arad.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: România va fi regionalizată până în 31 decembrie, descentralizată - la 1 ianuarie 2014.
 Vizualizări articol: 1758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.54/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 28 voturi
Dragnea: România va fi regionalizată până în 31 decembrie, descentralizată - la 1 ianuarie 20144.5528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O tara de nebuni. trimis de
( 8 iun 2013, 13:37:18
Voi dati rasol prima data cu stabilirea noii Constitutii. Sunteti niste novici in legi si mari papagali in restul. Regiunea e stabilita cel mai bine prin vot, numai pe acea regiune! Esti prea papagal, eu nu ma pot pronunta petru Constanta. Ati bagat cuplul inaintea familiei si acum aveti pareri personale pentru  ☭ ari. Cum puteti voi decide asupra unei regiuni cad aveti atatea treburi de rezolvat, gen fonduri europene, banii pentru eoliene, cand pretul de productie al gazului e in jur de 60 de $, culmea e ca e un pret fara subventie de la stat, TOT CU BENEFICI DE 30%. ROMANUL PANA NU PANE MANA PE PAR NU SE TREZESTE, CHIT CA SE CULCA CU EL. Sunteti niste prosti, conduceti o tara.
2.   De ce se hotaraste fara voia locuitorilor!? trimis de
( 8 iun 2013, 13:56:55
Pe noi nu ne intereseaza sa alegem cine vor fi conducatorii, ci regionalizarea...exact cum am pune carul inaintea boilor!
De ce se iau hotariri in graba si fara sa fim intrebati noi care traim aici!?
Mie nu-mi convine sa merg la Iasi mai ales cind stiu cit de departe si periculos este drumul ala si mai tre. sa merg cu 40km/h, ca peste tot e plin de radare si politisti!
Sa votam si sa sustinem, sa alcatuim o regiune mai mică, Suceava cu Botoşani – de exemplu, ar poatea avea ca pol de dezvoltare municipiile Suceava şi Botoşani, egale ca populaţie, apropiate ca distanţă, ceva în genul Brăila-Galaţi, Arad-Timişoara sau Brasov-Sibiu. Şi doar într-o astfel de abordare ar fi posibil să avem de beneficiat fiecare locuitor al zonei .
USL-istii sunt timorati si inhibati de Ponta ..avem oameni de paie cu coloana de guma. Cine sa lupte pentru tinutul asta ? Astia tin la scaun si profita din plin de functii si salariile babane!
Pentru regionalizare ar fi de dorit ca forurile raspunzatoare sa se implice fara rezerve.
Sunt toate motivele ca Bucovina sa ramina o regiune de sine-statatoare. Este un moment crucial, daca nu este folosit corespunzator, consecintele vor fi de lunga durata.
Si nu uitati ca ati fost alesi sa ne reprezentati interesele indiferent de partid!

3.   Aplicarea planului Valev trimis de
( 8 iun 2013, 15:00:36
Aceasta regionalizare nu miroase a bine din start. Pare sa fie oglinda fidela a acelui plan Huntington de redesenare a teritoriului european. Romania urma sa fie impartita, creata o Moldova "mare", Moldova de astazi impreuna cu Basarabia, o Transilvanie autonoma, iar Oltenia un stat separat. Cu numele formal de "Romania" urma sa ramana doar o zona a Munteniei. Ciudat, in anii '60, rusii au avut si ei un plan asemanator, in care 2/3 din teritoriul Romaniei sa fie transformat in regiune agro-industriala ruseasca. Un profesor rus, Valev, a calculat ca e mai "profitabil" asa. Incidentul Valev, asa il numeste Ion Ratiu in cartea sa "Romania de Astazi". Ma intreb daca regionalizarea de astazi nu este acelasi lucru. Suspect este si faptul ca se face fara chemarea populatiei la vot, dupa cum a sesizat cineva intr-un comentariu de aici. Nici pentru intrarea in u.e. nu s-a organizat referendum. Regimul Basescu-Boc a avut un plan de regionalizare, contrazis atat de USL, cat si de (o parte a) PDL, la acea vreme. Astazi, s-au razgandit. De ce? Cum se va circula intre acele regiuni? Cine va monitoriza drepturile civile in 5-6 regiuni mici, devenite mai neimportante decat o tara care si-asa nu mai are importanta prea mare in lume? Aceste regiuni vor avea cate un guvernator, un satrap, care va conduce la ordinele strainilor, iar noi vom fi lipsiti complet de drepturi.
4.   :)) trimis de
( 8 iun 2013, 19:48:07
Deci descentralizarea se va face in noaptea de Rervelion ...ura !
5.   UN an de guvernare USL trimis de
( 8 iun 2013, 20:45:40
Asa cum mentionam mai demult nu doar Vasile Ilie,Flutur sau Balan fac analiza unui an de guvernare USL.Ei o fac deoarece sunt in opozitie si spera sa ajunga din nou la ciolan.Societatea civila inclusiv cei care au votat USL face aceasta analiza pentru a face bilantul.Pentru a vedea ce s-a promis in campania electorala si ce s-a realizat.Asa ca luni ora 15 are loc un miting autorizat in fata Prefecturii.Acest miting marcheaza un an de guvernare USL si va sublinia "marea coabitare","maretele realizari "ale USL la nivel central,la nivel de Consiliu Judetean.De asemenea "maretele proiecte"ale Primariei Suceava.Precum si apetitul Rovanei Plumb de a semna tot felul de aprobari pentru exploatarea gazelor de sist.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei