marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

The Guardian:Abuzurile la care sunt supuşi muncitorii români şi bulgari în M.Britanie trebuie oprite

Muncitorii români şi bulgari din Marea Britanie sunt exploataţi de către angajatori lipsiţi de scrupule, comentează ziarul britanic The Guardian cerând contracararea fenomenului, pe fondul polemicilor privind eliminarea restricţiilor de pe piaţa britanică a muncii.

Muncitorii străini ar trebui să fie protejaţi de salariile mici, propune Sindicatul britanic al muncitorilor în construcţii (UCATT), care se declară împotriva oricărei forme de exploatare a angajaţilor.

În 2004, când a avut loc primul val al cetăţenilor din estul Europei, mulţi migranţi s-au angajat în domeniul construcţiilor în Marea Britanie. S-a descoperit că muncitorii străini din Marea Britanie sunt cei mai expuşi riscului de exploatare. Deseori, ei au fost victime ale angajatorilor lipsiţi de scrupule şi ale unor agenţii de recrutare dubioase.

"Totuşi, cu cât aceşti imigranţi vor sta mai mult timp în Marea Britanie, cu atât sunt mai multe şanse să scape de exploatare şi să fie plătiţi aşa cum se cuvine", scrie The Guardian. Industria construcţiilor este un domeniu foarte solicitat: aproximativ 50% dintrre muncitori sunt pe cont propriu, iar majoritatea lucrează ilegal. Frecvent, lucrul este temporar, imigranţii schimbând locul de muncă şi angajatorul.

Exploatarea poate exista şi în cadrul companiilor mai mari. Din păcate, industria agricolă, cea alimentară şi domeniul construcţiilor nu sunt protejate prin Gangmasters Licesing Authority (GLA), care ar putea reduce semnificativ exploatarea. În 2008, UCATT a descoperit un caz al unui imigrant care lucra într-un spital din Mansfield, care era plătit cu 8,80 lire sterline (10,5 euro) pe oră, în condiţiile în care muncea 39 de ore pe săptămână. Un alt caz a fost în 2010, într-un alt spital finanţat din fonduri publice , unde un migrant angajat era plătit cu 4 lire sterline (4,8 euro) pe oră, ceea ce era cu mult sub salariul minim pe economie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului The Guardian:Abuzurile la care sunt supuşi muncitorii români şi bulgari în M.Britanie trebuie oprite.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The Guardian:Abuzurile la care sunt supuşi muncitorii români şi bulgari în M.Britanie trebuie oprite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei