luni, 7 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 3 (5210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cineastul român Mihai Mălaimare Jr, premiat de Societatea criticilor americani

Mihai Mălaimare Jr., directorul de imagine al filmului "The Master", a fost premiat de criticii americani la cea de-a 47-a gală anuală a premiilor decernate de National Society of Film Critics, în cadrul căreia cineastul român s-a impus la categoria "cea mai bună imagine".

Cea de-a 47-a gală organizată de National Society of Film Critics a avut loc sâmbătă seară, la Elinor Bunin Munroe Center din New York.

Mihai Mălaimare Jr. a primit la sfârşitul anului 2012 şi premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul "The Master", în regia lui Paul Thomas Anderson.

Cineastul român a fost, de asemenea, nominalizat la categoria "cea mai bună imagine", pentru filmul "The Master", la alte două premii prestigioase - Satellite Awards şi Critics' Choice Awards.

Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinereţe fără tinereţe" şi "Tetro".

Lungmetrajul "The Master", regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină - distincţie acordată ex-aequo lui Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman.

"The Master" este primul film din ultimii cinci ani al regizorului şi scenaristului Paul Thomas Anderson. Pelicula prezintă un studiu de personaj - un veteran din marina americană cu un comportament violent -, dar şi un portret al Americii de după cel de-Al Doilea Război Mondial. S-a spus că ar fi inspirată de cultul scientologic şi, într-adevăr, aproape toate personajele sunt implicate cumva într-un cult controversat, dar nu este vorba despre o analiză a acestei mediatizate religii.

 

Marele câştigător al galei, lungmetrajul "Amour", regizat de Michael Haneke

Marele câştigător al galei organizate sâmbătă de National Society of Film Critics este însă lungmetrajul "Amour", regizat de Michael Haneke, care s-a impus la trei categorii principale: "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Michael Haneke) şi "cea mai bună actriţă" (Emmanuelle Riva).

Britanicul Daniel Day-Lewis s-a impus la categoria "cel mai bun actor" cu rolul din filmul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg.

Premiile secundare pentru interpretare au revenit actorilor Matthew McConaughey ("Magic Mike") şi Amy Adams ("The Master").

La categoria "cel mai bun scenariu" s-a impus Tony Kushner ("Lincoln"), iar la categoria "cel mai bun documentar" a triumfat producţia "The Gatekeepers".

Producţia "This Is Not a Film", regizată de Jafar Panahi, a primit trofeul pentru cel mai bun film experimental.

 

Două premii speciale

În cadrul galei organizate de National Society of Film Critics au fost decernate şi două premii speciale. Laurence Kardish, curatorul departamentului de film din cadrul celebrului muzeu MoMA, a fost recompensat cu Film Heritage Award, acelaşi trofeu fiind decernat şi companiei Milestone Film and Video pentru proiectul ei intitulat "Shirley Clarke".

The National Society of Film Critics cuprinde 61 de membri cu drept de vot - critici de film care lucrează pentru cotidianele importante din Los Angeles, Boston, New York şi Chicago, şi la reviste renumite, precum Time, Newsweek şi The New Yorker.

În timp ce diferitele asociaţii de critici de film care decernează premii în sezonul de dinaintea Oscarurilor rareori se pun de acord, membrii acestora ajută la restrângerea spectrului de posibili nominalizaţi la distincţiile oferite de Academia de film americană.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 24 februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cineastul român Mihai Mălaimare Jr, premiat de Societatea criticilor americani.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cineastul român Mihai Mălaimare Jr, premiat de Societatea criticilor americani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei