Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie globală pentru reducerea mortalităţii infantile, şapte milioane de copii mor anual în lume

World Vision organizează la nivel global prima "Săptămână Globală de Acţiune" pentru a atrage atenţia liderilor lumii că peste şapte milioane de copii mor anual în lume din cauza unor boli care pot fi prevenite şi care au dispărut din lumea occidentală, se arată într-un comunicat transmis MEDIAFAX.

World Vision organizează la nivel global, până în 20 noiembrie, prima "Săptămână Globală de Acţiune" pentru a atrage atenţia liderilor lumii că mortalitatea copiilor cu vârsta sub cinci ani este încă departe de ţinta propusă în al patrulea Obiectiv de Dezvoltare al Mileniului.

"În 2000, 191 de lideri ai statelor membre ONU şi-au propus reducerea cu două treimi a numărului de decese la copii cu vârsta sub cinci ani, în perioada 1990-2015. În acest moment indicatorul înregistrează valori la nivelul la care ar fi trebuit să fie în urmă cu 15 ani", se arată în comunicat.

World Vision precizează că şapte milioane de copii mor anual din cauza unor boli care pot fi prevenite şi care au dispărut din lumea occidentală, primele şase cauze ale mortalităţii copiilor fiind: complicaţiile copiilor născuţi prematur, complicaţiile de la naştere, infecţiile nou-născuţilor, pneumonia, diareea, malaria.

"Aceste boli au ucis 4,4 milioane de copii în 2011, reprezentând 64 la sută din numărul total de decese. Atât la nivel mondial cât şi în România, un sfert dintre decesele copiilor cu vârsta sub un an sunt cauzate de pneumonie. La noi în ţară, rata mortalităţii infantile (0-1 an) este de peste nouă la mie, adică de două ori mai mare decât media Uniunii Europene. De cele mai multe ori, cauzele îmbolnăvirii sunt o consecinţă a condiţiilor de sărăcie în care trăieşte copilul şi familia lui fiind legate de igienă şi alimentaţie necorespunzătoare precum şi lipsa de informaţii cu privire la educaţia pentru sănătate", se arată în comunicat.

World Vision a identificat soluţii simple pentru reducerea ratei mortalităţii la copii, precum: nutriţia corespunzătoare, începând cu alăptarea exclusivă până la vârsta de şase luni, urmată de alimentaţie complementară corectă şi continuarea alăptării până la doi ani, naşterea asistată de persoane calificate medical, îngrijire corespunzătoare înainte şi după naştere, conştientizarea familie asupra semnelor de alarmă, vaccinări, acces la alimentaţie corectă inclusiv cu micronutrienţi şi vitamine, igienă corespunzătoare.

"Rolul guvernelor şi al societăţii civile este de a se asigura că cei mici au acces la o alimentaţie corectă, la condiţii de igienă şi servicii de sănătate corespunzătoare. De aceea, ne propunem ca în România să lucrăm împreună cu autorităţile şi alţi parteneri pentru a identifica soluţii. Pentru a-i ajuta pe copii trebuie ajutate în primul rând familiile acestora şi comunităţile în care trăiesc, cresc şi se formează", a declarat Cătălin Popa, director naţional World Vision România.

"Săptămâna globală de Acţiune" face parte din campania globală "Child Health Now", lansată de World Vision în 2009 pentru reducerea mortalităţii infantile şi îmbunătăţirea accesului copiilor la servicii de sănătate. Aproximativ două milioane de cetăţeni din 70 de ţări sunt aşteptaţi să organizeze acţiuni şi evenimente în cadrul acestui eveniment, pentru care a fost creat un photo-wall unde militanţii sunt invitaţi să posteze fotografii cu mâinile ridicate în semn de susţinere a cauzei.

Până în 2016, scopul primordial al World Vision la nivel mondial este îmbunătăţirea vieţii a 150 de milioane de copii din lume.

În România, organizaţia desfăşoară o campanie online prin care internauţii sunt invitaţi să "semneze" într-un mod mai original petiţia, respectiv să posteze pe un wall dedicat fotografii cu ei, cu familia, prietenii, colegii cu mâinile ridicate în semn de susţinere a cauzei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie globală pentru reducerea mortalităţii infantile, şapte milioane de copii mor anual în lume.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Campanie globală pentru reducerea mortalităţii infantile, şapte milioane de copii mor anual în lume5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei