Preşedintele Traian Băsescu i-a felicitat, ieri, în mesajul ocazionat de deschiderea anului şcolar, pe elevii care au ales să se înscrie în învăţământul profesional, el arătând că acesta poate fi cheia succesului în viaţă pentru mulţi tineri, dar şi a unei economii mai competitive.
"Învăţământul profesional de calitate, realizat în legătură directă cu nevoile reale ale economiei actuale şi viitoare, este cheia succesului în viaţă a unui mare număr de tineri. De-acum ei se vor forma temeinic într-o meserie căutată. Este şi cheia unei economii mai competitive, cu firme mai puternice şi mai dinamice. Felicit miile de elevi care au ales acest drum şi le doresc mult succes", afirmă preşedintele Băsescu în mesajul său, citit de consilierul prezidenţial pentru educaţie, Daniel Funeriu, la deschiderea Şcolii Profesionale Germane Kronstadt din Braşov.
Băsescu a arătat că acest an şcolar este deosebit şi datorită noutăţii introducerii unui învăţământ profesional relevant, măsură prevăzută de noua lege a educaţiei şi care izvorăşte din Pactul Naţional pentru Educaţie, asumat de toate partidele politice parlamentare din România, precum şi de o bună parte din societatea civilă.
De asemenea, Băsescu a ţinut, la început de an şcolar, şi să mulţumească dascălilor. "Doresc să mulţumesc cadrelor didactice pentru că, indiferent de dificultăţile prin care a trecut România, ele au slujit întotdeauna interesul elevilor noştri", a afirmat preşedintele.
"Vă doresc tuturor multă putere de muncă, perseverenţă şi rezultate cât mai bune la concursurile şcolare, evaluările naţionale şi bacalaureat", este urarea cu care şeful statului şi-a încheiat mesajul.
(18 sep 2012, 11:18:15
Barroso a visat azi noapte chestia cu uniunea bancara.Statele membre UE care nu sunt în zona euro se văd obligate să accepte o unică autoritate bancară europeană. Băsescu a fost primul care a spus da, și a promis aservirea sistemului bancar românesc. Pe scurt, banii contribuabililor din statele UE care nu fac parte din zona euro vor trebui să acopere deficitul unei bănci falimentare din zona euro.
Suedia, Polonia, Bulgaria fac un pas în spate. Refuză uniunea bancară propusă de Barroso. Ele nu au nevoie de autoritatea şi nici de intervenţia Băncii Centrale Europene.