Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 27 iul 2012 - Anul XVII, nr. 173 (5078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGSU: 553 de hectare din 10 judeţe, afectate de incendiile din ultimele 24 de ore

Peste 550 de hectare din 10 judeţe au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de incendiile de vegetaţie uscată şi fond forestier, cea mai mare suprafaţă distrusă de flăcări, 275 de hectare, fiind în Harghita, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În judeţul Argeş, joi după-amiază, s-a solicitat intervenţia unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, în sprijinul pompierilor militari care continuă lupta cu focul în Masivul Făgăraş, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de IGSU.

În zona Vârful Roşu sunt afectate 100 de hectare de resturi de exploatare forestieră şi pădure de conifere. Intervenţia este foarte dificilă, spun cei de la IGSU, din cauza schimbării frecvente a direcţiei vântului, a pantei abrupte şi a lipsei surselor de apă din apropiere. Până în acest moment, s-a reuşit protecţia pădurii pe o singură parte, prin crearea unui releu şase motopompe. La Vârful Netotu, suprafaţa cuprinsă de incendiu este de 70 de hectare. De asemenea, în Vârful Negoiu, au ars patru hectare de vegetaţie uscată în gol alpin.

În Harghita, în comuna Căpâlniţa, a izbucnit, miercuri, un incendiu care a cuprins resturi de exploatare forestieră şi puiet regenerat pe o suprafaţă de 50 de hectare. Pompieri militari şi civili, vânători de munte şi localnici intervin, şi la această oră, după o noapte de supraveghere, pentru lichidarea focarelor. În comuna Subcetate, deşi miercuri dimineaţă mai fumegau doar câteva cioate în mijlocul suprafeţei iniţial afectate de incendiu, din cauza rafalelor puternice de vânt, flăcările au cuprins 200 de hectare de păşune alpină şi resturi de exploatare forestieră. Incendiul de pe raza localităţii Sânsimion s-a reaprins, forţele de intervenţie acţionând pentru localizarea şi lichidarea focarelor. Incendiile de la Lacul Roşu, zona Ghilcoş şi comuna Suseni au fost stinse în această dimineaţă, se mai arată în comunicat.

Pe vârfurile Berevoiescu şi Ţiganu din Masivul Făgăraş, judeţul Braşov, sunt active două focare, fiecare afectând trei hectare din totalul de 25 de hectare de vegetaţie alpină, pădure şi jnepeniş. Echipele de intervenţie au reuşit, prin fâşii defrişate şi şanţuri izolatoare, să împiedice propagarea focului.

În Masivul Bucegi din judeţul Prahova, pompierii militari, alături de celelalte forţe implicate, au reuşit izolarea zonei, în prezent rămânând un singur focar de incendiu pe versant, pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, potrivit IGSU.

În apropierea localităţilor Moisei şi Săcel din judeţul Maramureş, a fost semnalat un incendiu într-o zonă greu accesibilă, pe 20 de hectare de litieră şi coronament de pădure tânără de răşinoase. S-a reuşit crearea unor perdele de protecţie care să împiedice extinderea incendiului în rezervaţia naturală Munţii Rodnei. În momentul de faţă, se continuă intervenţia şi supravegherea zonei, incendiul fiind localizat, precizează IGSU.

Incendiile din localităţile Valea Mereniului - zona Apa Roşie şi Filia, judeţul Covasna, au fost stinse. Deşi au ars vegetaţie uscată, resturi de exploatare forestieră, litieră şi coronament al pădurii de răşinoase, intervenţia pompierilor militari a contribuit la salvarea a peste 6,5 hectare de plantaţie de molidiş, în vârstă de 15 ani, şi a pădurii de răşinoase în vârstă de peste 50 de ani, pe o suprafaţă de 20 de hectare.

În judeţul Mureş, comuna Răstolniţa, pe vârful Tihuleţ, a fost anunţată, miercuri, izbucnirea unui incendiu la litiera şi coronamentul unei păduri tinere de răşinoase. Pe parcursul întregii nopţi, zona a fost supravegheată de pompierii militari, reuşindu-se localizarea şi lichidarea incendiului. De asemenea, în comuna Pietriş, au ars aproximativ cinci hectare de păşune, focul fiind stins.

În Olt, miercuri, o suprafaţă de şapte hectare de vegetaţie uscată dintr-o pădure de salcâm a fost cuprinsă de flăcări în comuna Vitomireşti, intervenţia de stingere finalizându-se în jurul orei 20.00.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt afectate 30 de hectare de vegetaţie uscată şi păşune şi se acţionează pentru lichidarea focului, iar pe vârful Muma din judeţul Sibiu continuă să fumege cioate pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi, zona fiind supravegheată, potrivit IGSU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGSU: 553 de hectare din 10 judeţe, afectate de incendiile din ultimele 24 de ore.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGSU: 553 de hectare din 10 judeţe, afectate de incendiile din ultimele 24 de ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei