Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, şi-a anunţat, luni, demisia din Senat, el spunând că motivul este respingerea unui proiect privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.
Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat în plen că senatorul Dan Voiculescu şi-a depus demisia din funcţie, începând cu data de luni, 25 iunie.
La rândul său, senatorul PC, care este vicepreşedinte al Senatului, a anunţat, de la tribună, că şi-a dat demisia din Senat pentru că, la ultima întâlnire a comisie de buget-finanţe, s-a respins propunerea de lege prin care solicita dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.
"Într-un Parlament în care comisia de buget, cea care veghează la bugetul României, dă un aviz negativ unui astfel de proiect de lege, este pentru mine un lucru de neînţeles. Îmi pare rău, şi pentru acest motiv îmi dau demisia. Vă doresc succes în continuare", a spus Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu şi senatorii Ioan Ghişe (PNL), Vasile Nistor (PC), Şerban Rădulescu (PC) au iniţiat un proiect de modificare a Legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care mărea pedepsele pentru anumite infracţiuni.
Proiectul a fost respins de comisiile Senatului şi se află pe ordinea de zi a acestui for legislativ, care este prima cameră sesizată.
Demisia lui Dan Voiculescu din Senat determină mutarea procesului său de la ICCJ la tribunal
Demisia senatorului conservator Dan Voiculescu va determina Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să-şi decline competenţa de judecare a procesului acestuia către Tribunalul Bucureşti, care va relua procedurile, astfel că până la soluţionare faptele imputate de DNA se vor prescrie.
Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator (fost Partidul Umanist Român), acţionar majoritar al SC "Grupul Industrial Voiculescu şi Compania" (GRIVCO) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară (ICA), membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este judecat, în prezent, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru "folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului, şi-a anunţat, luni, 25 iunie, demisia din Senat, el spunând că motivul este respingerea unui proiect privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală.
Dan Voiculescu şi senatorii Ioan Ghişe (PNL), Vasile Nistor (PC), Şerban Rădulescu (PC) au iniţiat un proiect de modificare a Legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care mărea pedepsele pentru anumite infracţiuni. Proiectul a fost respins de comisiile Senatului şi se află pe ordinea de zi a acestui for legislativ, care este prima Cameră sesizată.
Retragerea sa din Senat, implicit renunţarea la funcţia de demnitate publică, atrage judecarea sa de către Tribunalul Bucureşti, ICCJ trasferându-şi competenţa potrivit legii.
La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.
Dan Voiculescu, acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.