Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 12 mai 2012 - Anul XVII, nr. 108 (5013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medic: Vaccinarea obligatorie ar trebui extinsă la rotavirus şi pneumococ

Lista vaccinurilor obligatorii ar trebui extinsă cu alte două produse, unul pentru prevenirea enterocolitelor provocate de rotavirus şi altul împotriva infecţiilor cu pneumococ, a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, medicul de familie Carmen Barbă.

Potrivit medicilor, chiar dacă unele vaccinuri nu sunt incluse în programul naţional, mulţi părinţi acceptă să cumpere produsele respective, pentru a-şi imuniza copiii.

"Şapte din zece părinţi ai căror copiii sunt înscrişi pe lista mea cumpără singuri vaccinurile pe care nu le primesc prin programul de imunizare, mai ales înainte ca micuţii lor să intre în colectivitate, la grădiniţă sau la şcoală. Dacă mi s-ar cere părerea, eu aş propune introducerea pe lista vaccinurilor obligatorii a două produse - cel împotriva enterocolitei cu rotavirus şi cel contra infecţiei cu pneumococ", a declarat dr. Carmen Barbă.

Infecţia cu rotavirus este cea mai frecventă cauză a diareei severe la copii, iar pneumococul este principalul agent patogen al infecţiilor pneumococice la copii - pneumonia, meningita, otita medie, sinuzita şi bronşita.

Medicul Carmen Barbă a mai spus că unii părinţi nu înţeleg rostul vaccinării, influenţaţi de informaţii citite pe internet.

"Pe internet, au fost campanii împotriva vaccinării. Au făcut mult rău, pentru că unii părinţi au crezut în acele informaţii. Vaccinarea a salvat mii de vieţi", a subliniat medicul de familie.

Programul naţional de vaccinare va fi revizuit în conformitate cu cerinţele UE, potrivit autorităţilor.

În 2011, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat peste 4,2 milioane de doze de vaccinuri, în cadrul Programului Naţional de Imunizări şi a Programului Naţional Boli Transmisibile Prioritare.

Campaniile de vaccinare în rândul populaţiei au fost însoţite de campanii de promovare a sănătăţii, derulate în cadrul Programului naţional de evaluare şi promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a implementat registrul naţional de vaccinări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic: Vaccinarea obligatorie ar trebui extinsă la rotavirus şi pneumococ.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medic: Vaccinarea obligatorie ar trebui extinsă la rotavirus şi pneumococ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei