Aproape 100 de elevii premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale în 2011 vor primi bursă de merit cuprinsă între 335 de lei şi 670 de lei pe lună, 14 dintre ei fiind admişi ulterior obţinerii distincţiei la universităţi din Europa şi SUA, iar nouă la instituţii de învăţământ din România.
Ministrul Educaţiei a aprobat la sfârşitul lunii septembrie Ordinul privind aprobarea listelor pentru acordarea "Burselor de merit olimpic internaţional" elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale în 2011.
Astfel, 71 de elevi de gimnaziu şi liceu vor primi lunar această bursă de merit în valoare de 670 lei în cazul celor medaliaţi cu aur, 503 lei pentru cei cu argint şi 335 lei în cazul celor medaliaţi cu bronz.
De asemenea, alţi nouă absolvenţi de liceu au fost admişi, pe baza premiilor primite la competiţiile internaţionale, la universităţi din România, iar 14 la universităţi din Europa şi SUA.
Printre instituţiile de învăţământ superior din România care au înscris olimpici se află Politehnica Bucureşti, Universitatea Transilvania Braşov, Universitatea din Cluj, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Al. Ioan Cuza.
Alţi 14 olimpici au fost admişi la universităţi din SUA şi Europa şi aceştia urmând să primească bursă de merit.
Trei dintre olimpici au fost admişi la Universitatea Cambridge, Anglia, aceştia fiind Bălan Tudor de la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi", Iaşi, Sava Alexandru, de la Colegiul Naţional "Vlaicu Vodă", Curtea de Argeş şi Pop Claudia-Mihaela, de la Colegiul Naţional "Silvania", Zalău, toţi medaliaţi cu argint la Olimpiada Internaţională de Chimie.
La Universitatea Oxford, Anglia, au fost admişi alţi doi olimpici, respectiv Mercea Dan Mihai, de la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu", Oradea, şi Grozavu Alexandru de la Colegiul Naţional "Grigore Moisil", Oneşti, ambii medaliaţi cu argint la Olimpiada Internaţională de Chimie.
De asemenea, Crai Alexandra, de la Colegiul Naţional "Ion. C. Brătianu", Piteşti, medaliată cu bronz la Olimpiada internaţională de limbă, comunicare şi literatură română a fost admisă la Jakobs University Bremen, Germania, iar Stănoi Ovidia de la Colegiul Naţional "Gh. Vrânceanu", Bacău, premiat cu bronz la "Certamen Ovidianus Sulmonese" Sulmona, Italia, a fost admisă la Brown University, Provence, Rhode Island.
Pădurariu Tudor de la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" Oneşti, Bacău, medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Matematică şi aur la Balcaniada de matematică, a fost admis la University of California, Los Angeles-USA, iar Bondici László de la Colegiul Național "Kölcsey Ferenc", Satu Mare, premiat cu bronz la Olimpiada de Matematică pentru Liceele Maghiare din Europa, a fost admis la Universitatea de Știinţe "Eötvös Loránd" din Budapesta.
Pop Ana Roxana şi Ilieşiu Luca Victor, ambii de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", Bucureşti şi medaliaţi cu aur la Olimpiada Internaţională de Fizică au fost admişi la Princeton University, USA, în timp ce colegul lor, de la acelaşi liceu, Ioniţă Matei, medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Fizică a fost admis la Columbia University, USA.
Antonescu Andrei Bogdan de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, premiat cu argint la Olimpiada Balcanică de Informatică, a fost admis la Imperial College London, Anglia.
În cazul lui Rumleanschi Vladimir de la Colegiul Naţional din Iaşi, medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Geografie, nu este menţionat în ordin numele universităţii unde a fost admis.