Premierul Emil Boc a declarat, ieri, la Timişoara, că Guvernul are cinci proiecte mari pe care doreşte să le realizeze în parteneriat public-privat, privind construcţia unei hidrocentrale, a reactoarelor de la Cernavodă, centura Bucureştiului şi canalele Siret-Bărăgan şi Dunăre-Bucureşti.
Premierul a precizat, în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri din regiune, că cele cinci proiecte "mari" în parteneriat public-privat prevăd construcţia unei hidrocentrale şi a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, centura Bucureştiului şi canalele Siret-Bărăgan şi Dunăre-Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"România are o nouă lege a parteneriatului public-privat, care va fi un motor al dezvoltării economice în anii următori. Sunt cinci proiecte mari de parteneriat public-privat pe care le avem în pregătire: o centrala hidroelectrică, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, centura Bucureştiului de 100 de kilometri, canalul Siret-Bărăgan şi canalul Dunăre-Bucureşti. Sunt proiecte mari care sunt în derulare şi care vor fi implementate", a afirmat Emil Boc.
El a precizat că la aceste proiecte se adaugă construcţia tronsoanelor de autostradă între Sibiu şi Piteşti şi Comarnic-Braşov, fiind în pregătire tronsoanele Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni şi Ploieşti-Albiţa-Suceava.
"La aceste proiecte adaug cele pentru infrastructura rutieră, altele decât cele pe fonduri europene. Mă refer la proiectele Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov. Spuneam că în 2013 orice timişorean va putea merge la Bucureşti pe autostradă cu excepţia tronsonului Sibiu-Piteşti. Acest tronson va fi scos la licitaţie. Sunt în pregătire tronsoanele de autostradă rămase de la Bechtel şi nefinalizate, Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, Ploieşti - Albiţa - Suceava, tronsoane care sunt în pregătire în acelaşi regim de parteneriat public-privat", a spus Emil Boc.
Premierul a precizat că parteneriatul public-privat va însemna şi deschiderea unor spitale regionale sau modernizarea infrastructurii din agricultură.
"Parteneriatul public-privat va aduce soluţii la nivel regional, pentru ceea ce înseamnă spitale regionale de urgenţă, modernizarea infrastructurii de mediu, din agricultură, care reprezintă şansa modernizării României. De aceea există toată determinarea Guvernului ca aceste lucruri să se întâmple şi la nivel naţional, dar şi la nivel local, să asigurăm sprijinul necesar", a spus Boc.