Concursul de manager la serviciile de ambulanţă a fost foarte riguros, astfel că din cei 49 de candidaţi înscrişi, după rezolvarea contestaţiilor au promovat doar 23, la 13 dintre servicii nu a fost nici un candidat promovat, iar din cinci judeţe nu a participat nimeni.
"A fost un concurs foarte riguros şi corect. Cred că este primul de acest fel. Mai mult decât rezultatele, este surprinzător faptul că din cinci judeţe nu a participat nici un candidat. Peste o lună vom organiza o nouă sesiune. Candidaţii care vor fi respinşi şi a doua oară s-ar putea să nu mai poată participa la concurs. Probabil şi acei manageri interimari care refuză să se înscrie la concurs mai multe sesiuni s-ar putea să aibă aceeaşi soartă", a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Media minimă de promovare a concursului de manager a fost 8, iar pentru a promova proba scrisă nota minimă a fost 7.
Candidaţii au avut la scris un test grilă, iar la oral un interviu şi de prezentat proiectul de management. După rezolvarea contestaţiilor, la 13 servicii de ambulanţă nu a promovat nici un candidat. Este vorba despre Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Mureş, Olt, Satu Mare, Sălaj, Vâlcea şi Vrancea.
De asemenea, la cinci servicii de ambulanţă, respectiv Ialomiţa, Harghita, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, nu a participat nici un candidat la concurs, a mai spus subsecretarul de stat Raed Arafat.
Managerul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, medicul Alis Grasu, a fost admisă cu media 9,35.
"Doamna doctor Grasu este, cu această medie, prima pe ţară la categoria femei şi a doua pe ţară în clasamentul general, după dr. Iancu Leonida, de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Timiş", a mai spus subsecretarul de stat.
Preşedintele comisiei centrale de concurs a fost conferenţiar doctor Diana Cimpoeşu.