Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 sep 2011 - Anul XVI, nr. 212 (4810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sondaj

Aproape 60 la sută dintre români nu merg la controale anuale de rutină, ci doar când au probleme

Aproape 60 la sută dintre români nu merg la medic pentru controalele anuale de rutină, ci doar atunci când au probleme de sănătate, potrivit unui studiu realizat pentru MedLife.

Potrivit rezultatelor celui mai recent studiu realizat de IMAS la cererea MedLife, 58% dintre români nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci când au probleme de sănătate.

Aproximativ 45% dintre respondenţi au spus că nu şi-au făcut un control medical de rutină în ultimii doi ani, în timp ce 6% au susţinut că nu au fost niciodată la un astfel de control, conform rezultatelor studiului, prezentate miercuri într-un comunicat al companiei MedLife.

Comparativ cu restul ţării, persoanele din Bucureşti sunt mai atente cu sănătatea lor. Mai mult de jumătate dintre bucureşteni (55%) merg la controale anuale de rutină, în timp ce, la nivel naţional, procentul nu depăşeşte 42%.

 

Medicul de familie, cel mai important reper

Acelaşi studiu relevă că medicul de familie este cel mai important reper în alegerea unui specialist sau a unei clinici. Astfel, potrivit datelor, două treimi (69%) dintre cei intervievaţi folosesc recomandarea medicului de familie atunci când aleg clinica sau specialistul. Alte surse importante de informare în acest sens sunt recomandările familiei, prietenilor sau vecinilor (48%) şi informaţiile de pe internet şi mass-media (16%).

Încrederea românilor în serviciile medicale private creşte de la un an la altul, iar studiul confirmă faptul că 57% dintre locuitorii din mediul urban au mai multă încredere în unităţile medicale private decât în cele de stat, potrivit aceluiaşi document.

Calitatea actului medical este cel mai important criteriu de selecţie pentru mai mult de două treimi (70%) dintre persoanele care optează pentru clinicile medicale private. Reputaţia doctorilor reprezintă un alt factor important, jumătate dintre cei chestionaţi declarând că acest aspect are o influenţă puternică atunci când aleg să meargă în privat, a precizat sursa citată.

Pe următoarele locuri, în ordinea importanţei, se situează atitudinea personalului medical (37%), dotările sau echipamentul medical performant (34%), preţul serviciilor oferite (28%), timpul de aşteptare (23%) şi sfaturile medicului de familie (14%).

Din studiu rezultă că MedLife este prima menţiune a românilor la întrebarea "Care sunt furnizorii de servicii medicale private de care aţi auzit?", având o notorietate spontană de 9%, la nivel naţional. La această categorie, MedLife este urmată de Regina Maria, cu o notorietate spontană de 6%, Medcenter şi Medsana cu 4%, Sanador şi Medicover cu 3%.

Sondajul a fost realizat în luna august 2011, la nivel naţional, pe un eşantion de peste 1.000 de persoane şi reflectă atitudinea şi modul de comportament al românilor în ceea ce priveşte sănătatea lor şi accesarea serviciilor medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 60 la sută dintre români nu merg la controale anuale de rutină, ci doar când au probleme.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 60 la sută dintre români nu merg la controale anuale de rutină, ci doar când au probleme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 8 sep 2011, 11:07:27
Ce contează că-l cheamă Loti, Attila sau Vasile
Pe spatele bolnavilor se joacă o piesă sumbră
Marele Cârmaci vrea o reformă fără pastile
Unde bolnavul ideal e acel ce ,,merge’’ la ,,umbră ’’

Hoţii nu iubesc apele limpezi , d’aia-i tulburare
Programele de prevenire a bolii’s o amintire
Şi , cu astfel de ,,reforme’’ , România încet moare
Fiindcă boala sistemului sanitar are mare răspândire

CNAS-ul va fi coordonată de Ministerul Sănătaţii , beton
Fiul noului ministru a fost şef de cabinet al fostului
Cineva să-i sune pe băsişti ( cineva cu ,,ton’’ )
Şi să le ceară să-şi facă analiza .. idiocromozomului
2.   De ce sa mergem ? trimis de
( 8 sep 2011, 11:15:41
pai siplu, cum sa mergi la doctor cand acesta abia astepte sa te jupuiasca de bani ! ? eu tot asa as face sa fiu in locul lor, la ce salarii au !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei