Inventivitatea copiilor, lipsa unor spaţii de joacă adecvate, nesupravegherea din partea părinţilor şi ignorarea unor indicatoare de pericol pot duce la accidente grave în rândul copiilor care se joacă în vecinătatea instalaţiilor electrice.
Şi anul trecut, dar şi anul acesta a fost înregistrat câte un accident în care au fost implicaţi copii. Din nefericire, ambele accidente, produse prin electrocutare, s-au soldat cu decesul a doi copii.
E.ON Moldova Distribuţie atrage atenţia încă odată, asupra riscurilor de electrocutare, arsuri şi incendii pe care le prezintă intervenţiile la liniile aeriene şi cablurile subterane, în tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare a energiei electrice.
Reguli minimale de siguranţă
Pentru a preîntâmpina situaţiile nedorite în care copiii pot fi victime ale unor incidente cu urmări deosebit de grave, E.ON Moldova Distribuţie recomandă respectarea câtorva reguli minimale de siguranţă, prin care copiii, dar şi adulţii, pot evita potenţiale accidente:
nu înălţa baloane, zmee sau avioane de jucărie în apropierea liniilor electrice aeriene;
nu arunca obiecte peste reţelele de distribuţie a energiei electrice;
nu atinge stâlpii, nici conductoarele (firele), căzute la pământ;
nu atinge tablourile electrice, firidele sau cutiile de distribuţie;
nu te urca pe stâlpii liniilor electrice aeriene;
nu manevra obiecte metalice (schele, scări, ţevi, sârme etc.) în apropierea sau sub liniile electrice aeriene;
nu folosi unelte de pescuit din fibră de carbon sub/sau în apropierea liniilor electrice aeriene;
nu încerca sustragerea de elemente componente ale instalaţiilor de distribuţie;
Prin respectarea acestor reguli şi prin supravegherea atentă a copiilor de către adulţi, putem avea convingerea că cei mici nu vor avea de suferit ca urmare a electrocutării în sistemul de distribuţie a energiei electrice.
Departamentul Comunicare Corporatistă
E.ON România