Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că decizia ICCJ privind creşterile salariale în educaţie va fi respectată, precizând că aceasta se referă la drepturile salariale pentru perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009, care vor fi plătite când resursele economice ale ţării vor permite.
"Am avut o discuţie foarte bună şi concretă cu partenerii şi colegii de la UDMR pe două probleme principale: problema salarizării în învăţământ şi problema dialogului social şi a Codului dialogului social", a spus Boc, după întâlnirea cu parlamentarii UDMR.
El a ţinut să precizeze că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie "este şi va fi respectată", subliniind că în România nu se pune problema de a nu fi respectată o hotărâre a ICCJ sau a unei instanţe judecătoreşti.
"Această decizie a ICCJ acoperă perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009. Este vorba despre drepturile salariale care vor fi recuperate de către profesori pe acel interval de timp. Acele drepturi salariale, potrivit legii, vor fi plătite în momentul în care resursele economice ale ţării permit pe baza reeşalonării aşa cum sunt reeşalonate şi alte drepturi restante din trecut pe alte categorii sociale", a explicat premierul Emil Boc.
ICCJ admite recursul. Profesorii pot câştiga în instanţă diferenţele salariale cuvenite
ICCJ a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la creşterile salariale în educaţie, cadrele didactice având astfel dreptul la plata diferenţelor dintre drepturile salariale cuvenite potrivit OG 15/2008, aprobată prin legea 221.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursurile în interesul legii formulate de Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Galaţi şi de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
"Ca efect al deciziilor Curţii Constituţionale prin care au fost declarate neconstituţionale Ordonanţele de Urgenţă ale Guvernului nr.136/2008, nr.151/2008 şi nr.1/2009, dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr.15/2008, astfel cum a fost aprobată şi modificată prin Legea nr.221/2008, constituie temei legal pentru diferenţa dintre drepturile salariale cuvenite funcţiilor didactice potrivit acestui act normativ şi drepturile salariale efectiv încasate, cu începere de la 1 octombrie 2008 şi până la data de 31 decembrie 2009", potrivit deciziei luate luni.
Decizia este obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă.
( 6 apr 2011, 11:06:46
Adicălea ... pensia nu mai e proprietatea pensionarului
Adicălea ... ne întoarcem la un sistem feudal
Să ne ,, hrănim ’’ pensionarii c-o lumânare în faţa altarului
Avem nevoie de Botiş , de Boc şi ( fireşte ) de Băsescu
Să ne răsfeţe prezentul cu dezmierduri şi capricii
Vrem noi în locul tău ... ieşi afară , Ceauşescu ! ! !
Sau ( din patriotism ) să murim în câmpul muncii