sâmbătă, 26 mar 2011 - Anul XVI, nr. 71 (4669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Biserica, cel mai bun administrator al resurselor financiare pentru programe filantropice

Premierul Emil Boc consideră că biserica este cel mai bun administrator al resurselor financiare pentru programele filantropice şi de protecţie socială, apreciind că Legea parteneriatului dintre stat şi biserică va duce la o mai bună ajutorare a oamenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, vineri, la finalul ceremoniei de întronizare a IPS Andrei ca mitropolit al Clujului, ce părere are despre implicarea socială mai puternică a Bisericii în problemele sociale şi despre Legea parteneriatului între stat şi biserică, premierul a spus că acest act normativ "va strânge legăturile dintre stat şi biserică".

"Legea parteneriatului dintre stat şi biserică este trecută de Parlament. Va strânge legăturile dintre stat şi biserică nu în sensul intervenţiei statului în treburile bisericii, ci ca biserica să ajute mai bine statul şi oamenii prin programele de protecţie socială. S-a dovedit că acolo unde banii sunt utilizaţi de biserică în scopuri de programe de protecţie socială, sunt mai bine folosiţi decât de autorităţile statului. Şi atunci de ce să nu fructificăm acest parteneriat? Biserica s-a dovedit a fi, poate, cel mai bun administrator al resurselor financiare pentru ceea ce înseamnă programele de filantropie, de protecţie socială", a spus Emil Boc.

Legea parteneriatului stat-biserică a trecut de Camera Deputaţilor la începutul lunii martie.

IPSAndrei Andreicuţ a fost instalat, vineri, în funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, în cadrul ceremoniei de întronizare oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de Patriarhul Daniel, în prezenţa premierului Emil Boc şi a peste 4.500 de persoane.

În cadrul ceremoniei a fost citită Gramata Patriarhală de înscăunare, iar IPS Andrei a primit din partea Patriarhului Daniel însemnele de mitropolit, respectiv engolpionul, crucea pectorală şi cârja mitropolitană, dar şi camilafca neagră cu cruce, care i-a fost aşezată pe cap.

IPSAndrei a fost îmbrăcat cu mantia specifică funcţiei şi a fost condus pe tronul de mitropolit.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a spus, în cuvântarea rostită, că IPS Andrei Andreicuţ a primit, odată cu funcţia de mitropolit, "o demnitate mare şi o responsabilitate mai grea".

"Bogata experienţă pastorală a sa timp de 20 de ani la Alba Iulia îl va ajuta în activitatea sa", a spus PF Daniel.

Premierul Emil Boc a declarat, în discursul ţinut în Catedrală, că scaunul mitropolitan al Clujului "poartă pecetea slujirii memorabile a IPS Bartolomeu", fiind chemat acum la această înaltă responsabilitate IPS Andrei, care s-a remarcat prin "slujirea cu credinţă, devotament şi dăruire şi şi-a făcut un nume de bun părinte, ca ierarh în Cetatea Unirii".

"Sunt convins că IPS Andrei va reuşi să valorifice potenţialul ecumenic al Clujului cu multă responsabilitate. Ca şi creştin şi clujean sunt onorat şi mândru să fiu alături de dumneavoastră, să fim martori că moştenirea lui IPS Bartolomeu nu a fost, nu este şi va fi niciodată uitată", a spus Boc.

În cadrul ceremoniei a fost prezentat şi mesajul preşedintelui Traian Băsescu, citit de consilierul de stat Cătălin Buciumeanu.

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, a fost ales în funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, rămasă vacantă după moartea IPS Bartolomeu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Biserica, cel mai bun administrator al resurselor financiare pentru programe filantropice.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Boc: Biserica, cel mai bun administrator al resurselor financiare pentru programe filantropice4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei