Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a spus, ieri, în conferinţa de presă privind bilanţul DNA, că Ministerul Administraţiei şi Internelor ar trebui "s-o lase mai moale" cu afirmaţii despre continuarea acţiunilor anticorupţie de la graniţe şi vămi.
"Îmi place să cred că cei de la Ministerul Administraţiei şi Internelor se referă la activităţi de prevenire şi de control, căci nu au de unde să ştie că vor continua activităţile. Nu ar trebui să spună", a declarat Daniel Morar, răspunzând unei întrebări legate de faptul că un oficial MAI afirma recent că activităţile declanşate de la începutul lunii "vor continua".
Şeful DNA a subliniat că nu crede că jurnaliştii au auzit de la procurori despre anunţarea acţiunilor lor, întrucât ei ţin la reuşita acestora.
"(...) Să fie bine să o lase mai moale cu acţiunile", a spus procurorul şef Morar.
Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Ioan Dascălu, a afirmat, vineri, 18 ianuarie, că structurile statului au în vedere, în general, monitorizarea atentă a fenomenului corupţiei, dar în mod special la frontiere, iar activităţile declanşate la începutul lunii februarie vor continua.
Ioan Dascălu a precizat că acţiunile "vizibile" declanşate la începutul lunii februarie - la punctul de frontieră Siret (Suceava), dar şi la vămile Naidăş (Caraş-Severin), şi Moraviţa (Timiş) - au necesitat un volum mare de activitate.
Oficialul ministerial a indicat Direcţia Generală Anticorupţie, care a lucrat împreună cu Direcţia Naţională Anticopţie, în cadrul acţiunilor de la vămi, precizând că au fost implicaţi şi Serviciul Români de Informaţii şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (serviciul de informaţii al MAI-n.r.)
"Aceste activităţi declanşate la începutul lui februarie vor continua, avem în vedere monitorizarea atentă a fenomenului de corupţie, în general, şi, în special, la frontiere", a spus Dascălu, precizând că monitorizarea se face prin SRI, DGIPI.
Luni, anchetatorii anticorupţie au descins la punctul de trecere a frontierei Albiţa (Vaslui), în urma căreia au fost arestaţi 32 de poliţişti de frontieră, alţi opt fiind cercetaţi în stare de libertate.
Întrebat ieri, la şedinţa de bilanţ, de ce au fost ridicaţi numai poliţipti de frontieră de la Albiţa, şeful DNA a spus că doar împotriva acestora au avut probe, neavând în vedere "alte criterii".
Totodată, ieri, directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost ridicat de procurorii DNA.