Angajaţii Serviciului de handling al Aeroportului Suceava vor prelua şi atribuţiile de siguranţă aeroportuară, potrivit noii organigrame adoptate, vineri, de Consiliul Judeţean Suceava.
Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, vineri, suplimentarea cu 1,8 milioane de lei a bugetului Aeroportului "Ştefan cel Mare" pentru anul 2011 faţă de bugetul anului trecut, suma fiind necesară pentru achiziţionarea unui degivror, cel existent fiind vechi.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că achiziţia unui aparat performant cu care să fie îndepărtate gheaţa şi chiciura de pe aeronave ar permite ca aerogara Suceava să fie operaţională şi în condiţii de temperatură foarte scăzută.
Pentru investiţii bugetul alocat este de 2,39 milioane lei şi vizează, pe lângă achiziţionarea degivrorului, benzi transportoare şi lucrări de amenajare a aerogării şi a spaţiului alocat pentru vamă.
CJ Suceava a aprobat organigrama şi statul de funcţii la aeroport menţinând la 64 numărul de posturi, dar schimbând structura organizatorică astfel încât personalul din serviciul de handling se va ocupa şi de siguranţa aeroportuară, urmând ca aceşti angajaţi să fie instruiţi în conformitate cu reglementările aeronautice interne şi internaţionale.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat certificarea aeroportului "Ştefan cel Mare" din Suceava ca unitate deschisă traficului internaţional.
Astfel, aeroportul, care se află în subordinea Consiliului Judeţean, poate desfăşura în continuare activităţi de trafic internaţional.
Aprobarea certificării a fost făcută în urma unor rapoarte privind îndeplinirea condiţiilor necesare pentru certificare, întocmite de comisiile de evaluare numite prin ordinul ministrului.
Şedinţa de încheiere a activităţii de evaluare a aeroportului a avut loc la 26 noiembrie 2010.
Din comisii au făcut parte reprezentanţi ai ministerelor Transporturilor, Administraţiei şi Internelor, Agriculturii, Finanţelor şi Sănătăţii.
Criteriile urmărite au fost legate de fluxurile de sosiri şi plecări, interne şi internaţionale, de facilităţile de sănătate publică, asistenţă medicală, control veterinar şi fitosanitar şi de facilităţile pentru controlul trecerii frontierei şi controlul vamal.