Cazurile de violenţă în familie vor fi verificate de către echipe multidisciplinare şi interinstituţionale, pe baza unor proceduri de lucru valabile în fiecare judeţ, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Ioan Botiş.
"Am creat un cadru unitar de abordare a problemelor familie, în special a violenţei în familie şi a abordării cazuisticii copilului într-o familie. Lucrul cel mai important este că la nivel naţional se va acţiona după aceleaşi proceduri de lucru, ce va fi la un judeţ din sudul României va fi şi într-un judeţ din nord. Vor fi echipe multidisciplinare şi interinstituţionale, să reacţioneze la ceea ce se întâmplă în cazul violenţei în familie", a spus ministrul, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.
Executivul a anunţat, în toamna anului trecut, va aloca, în intervalul 2010-2012, aproape două milioane lei pentru derularea unui program de intervenţii în cazuri de violenţă în familie, prin înfiinţarea şi dezvoltarea unor servicii speciale ale direcţiilor judeţene de asistenţă socială şi protecţia copilului.
"Proiectul se derulează în felul următor: copilul, persoana adultă sau familia semnalează printr-un telefon, de exemplu, problema cu care se confruntă. Direcţia judeţeană de asistenţă socială şi protecţia copilului trimite la faţa locului o echipă mobilă, care acordă consiliere şi conduce persoana sau copilul agresat la spital, dacă este cazul, sau la o altă instituţie", a explicat atunci Guvernul.
Pentru acest program sunt alocate 1,86 milioane lei, din care 200.000 lei în 2010 şi câte 830.000 lei în 2011 şi 2012.