Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, ar putea sesiza CC în legătura cu existenţa unui conflict între instituţiile statului în cazul Legii educaţiei, întrucât actul normativ aflat în procedură legislativă la Senat nu poate fi retras, iar Guvernul îşi va asuma răspunderea pe aceeaşi lege.
Anunţul a fost făcut, ieri, de chestorul Senatului, Ioan Chelaru.
El a spus, răspunzând unei întrebări, că preşedintele Senatului ar putea sesiza CC despre posibila existenţă a unui conflict între instituţiile statului în cazul Legii educaţiei.
Ioan Chelaru a menţionat că amendamentele la proiectul de Lege a educaţiei naţionale vor putea fi depuse până luni, 25 octombrie.
Chelaru a spus că joi, 28 octombrie, la ora 10.00, premierul va veni în Camerele reunite şi va putea să-şi asume răspunderea pentru proiectul de lege.
Senatorul a spus că acest program este valabil dacă nu va trece moţiunea de cenzură depusă de parlamentarii Opoziţiei.
Ioan Chelaru a mai afirmat că în cadrul şedinţei Biroului Permanent reunit au fost numeroase discuţii legate de retragerea de pe ordinea de zi a Senatului a proiectului de Lege a educaţiei Naţionale.
"Opinia majoritară a fost că nu se poate face o asemenea retragere dacă nu s-a făcut şi, în aceste condiţii, este posibil ca preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să sesizeze Curtea Constituţională pentru un conflict între două instituţii ale statului", a subliniat el.
Chelaru a adăugat că Geoană ar putea să facă acest demers în cursul acestei săptămâni.
Întrebat dacă s-ar putea decide suspendarea procedurii de asumare a răspunderii în cazul unui răspuns favorabil din partea Curţii Constituţionale, Ioan Chelaru a spus că o decizie va fi luată de Birourile Permanente reunite.
Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, în data de 28 octombrie, pe Legea educaţiei, au stabilit, ieri, Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.
Legea educaţiei se află în procedura dezbaterii parlamentare, la Senat, la Comisia pentru învăţământ.