Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) agreează ideea interzicerii meditaţiilor contra cost ale cadrelor didactice cu propriii elevi, întrucât sunt cazuri în care profesorii devin subiectivi în notarea elevilor pentru a-i determina pe aceştia să se mediteze în plus.
Această propunere este una veche, făcută în perioada în care ministru era Cristian Adomniţei, iar FSLI este de acord ca profesorii să nu dea meditaţii propriilor elevi, a declarat ieri pentru MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele FSLI, Simion Hancescu.
"Sunt cazuri în care profesorii devin subiectivi în notarea elevilor, tocmai pentru a-i determina pe aceştia să vină la meditaţii şi în plus, de frica notelor mici, să nu rămână corijenţi sau repetenţi", a precizat Hancescu.
Activitatea de meditaţii contra cost ale cadrelor didactice cu elevii lor ar putea să constituie abatere disciplinară, potrivit unui amendament adoptat de membrii Comisiei pentru învăţământ din Senat la dezbaterea Legii educaţiei naţionale.
Preşedintele Comisiei, senatorul PDL Mihail Hărdău, a declarat că această abatere este sancţionată gradual, putând să ducă până la excluderea din procesul de învăţământ.
Senatorul democrat-liberal a menţionat că amendamentul a fost adoptat prin consens de membrii comisiei şi că se vizează extinderea acestei reguli şi în cazul învăţământului universitar.