Mădălina Manole a fost înmormântată, vineri seară, în jurul orei 19.15, la Cimitirul Bolovani din Ploieşti, cortegiul funerar fiind aşteptat de aproximativ 5.000 de persoane.
Pe parcursul traseului de la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, unde a avut loc slujba de înmormântare, spre Cimitirul Bolovani, traficul rutier a fost dirijat de poliţişti.
Admiratorii Mădălinei Manole au început să aplaude la apariţia maşinii mortuare şi au continuat până când autoturismul a ajuns la mormântul aflat pe aleea centrală a Cimitirului Bolovani, aproape de locul în care este înmormântat jurnalistul ploieştean Gabi Dobre, care a murit de cancer în urmă cu cinci ani, la vârsta de 33 de ani.
În jurul gropii în care a fost introdus sicriul, jandarmii au amplasat garduri de protecţie, iar în imediata apropiere a mormântului a fost permis doar accesul familiei, al prietenilor, al colegilor de breaslă ai Mădălinei Manole prezenţi la înmormântare şi al jurnaliştilor.
Preotul care a ţinut o slujbă de câteva minute în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, după ce sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost scos pentru a fi dus la biserică, a ţinut un scurt serviciu funerar şi la cimitir, după care sicriul a fost coborât în groapă, fiind apoi acoperit cu miile de flori de la admiratori.
Slujba de înmormântare a Mădălinei Manole, oficiată de doi preoţi pe scările din faţa Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, din Ploieşti, s-a încheiat în jurul orei 18.15, după aproximativ o jumătate de oră, la slujbă participând, alături de membrii familiei, sute de fani ai artistei.
La finalul slujbei, unul dintre preoţi a afirmat că muzica este darul pe care Dumnezeu i l-a dat Mădălinei Manole şi că opera artistei va rămâne în urma ei chiar dacă ea a plecat dintre noi.
Pe tot parcursul slujbei, două echipaje ale ambulanţei au stat în zonă pregătite să intervină în caz de nevoie.
De asemenea, un echipaj al Ambulanţei apaţinând unei clinici private din Ploieşti a fost prezent la Casa de Cultură a Sindicatelor, cadrele medicale acordând la un moment dat asistenţă medicală mamei artistei. Acesteia nu i s-a făcut rău, însă surse medicale au spus că i-a fost administrată o perfuzie pentru a preveni un leşin.
Cortegiul funerar a plecat vineri, în jurul orei 17.00, de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti spre Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, în aplauzele a mii de fani care au ţinut să-şi ia rămas bun de la ea.
La ieşirea din Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, în faţa clădirii, un preot a ţinut un scurt serviciu religios, în prezenţa a aproximativ două mii de oameni care au aşteptat aplaudând ieşirea sicriului cu trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole.
Timp de aproape şapte ore, mii de oameni au aşteptat la rând zeci de minute, în soare, pentru a aduce un ultim omagiu la catafalcul amenajat în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti.
Printre cei veniţi la catafalcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor s-au numărat Nico, Ovidiu Comornic, Maria Dragomiroiu, George Nicolescu, dar şi oameni simpli care au venit să aprindă o lumânare şi să ducă o floare, unii dintre ei sosiţi din alte judeţe.
Cortegiul funerar a ajuns, vineri, în jurul orei 10.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, unde s-au aflat mii de fani care au ţinut să-i aducă un ultim omagiu artistei.
Trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole a fost depus, vineri dimineaţă, în jurul orei 4.00, la capela Bisericii "Sfânta Treime" din Ploieşti.
Cântăreaţa Mădălina Manole a fost găsită moartă de către soţul ei, miercuri dimineaţă, în locuinţa lor din localitatea Otopeni, artista luându-şi viaţa în ziua în care împlinea 43 de ani, ea fiind căsătorită şi având un băieţel de un an şi-o lună.
În luna mai a acestui an, Mădălina Manole a lansat cel de-al nouălea album al său - "09 Mădălina Manole", la MediaPro Music. Printre cele mai importante albume din cariera sa se numără "Ei, şi ce?" (1993), "Trăiesc pentru tine" (1996), "Cântă cu mine" (1998), "Dulce de tot" (2000).