Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2010 - Anul XV, nr. 157 (4448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul din răniţii în accidentul de la Tuzla e pilotul avionului prăbuşit, copilot era Lavinia Guiţă

Unul dintre cei doi supravieţuitori ai accidentului aviatic de la Tuzla este pilotul aeronavei, el urmând a fi audiat de procurori, care au finalizat, marţi după-amiază, cercetarea la faţa locului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Sursele citate au afirmat că Lavinia Guiţă, decedată în accidentul de luni seara, era copilotul aparatului, corpul ei fiind găsit carbonizat la 150 de metri de aeronavă.

Investigaţiile de la faţa locului au relevat faptul că femeia a fost aruncată din avion la momentul impactului cu solul, ea fiind surprinsă de explozia produsă.

Avionul Antonov AN 2 era de fabricaţie poloneză, aflându-se în uzul forţelor aeriene din 1992. Capacitatea avionului este de 12-17 persoane, variind însă în funcţie de greutatea pasagerilor.

Luni, avionul a realizat cinci curse cu militari din Forţele Navale şi Terestre, care executau lansări cu paraşuta. În cursa care s-a prăbuşit se aflau 14 persoane, fiecare militar având echipament pentru paraşutare, iar fiecare rucsac avea 15 kilograme, au precizat sursele citate.

Alţi aproximativ 40 de militari îşi aşteptau rândul pentru a executa salturi.

Altitudinea de la care aparatul s-a prăbuşit, potrivit calculelor preliminare, este de aproximativ 30 de metri.

Potrivit primelor cercetări, pilotul ar fi sesizat că aparatul se ridică cu greu de la sol şi ar fi încercat să-l redreseze, însă din cauza altitudinii mici nu a avut spaţiu de manevră, iar avionul a căzut "pe burtă", totodată rezervoarele cu carburant, aflate sub aripi, au luat foc.

Anchetatorii au identificat toate victimele accidentului de la Tuzla, au încheiat cercetările de la faţa locului - strângerea de probe şi culegerea de imagini, inclusiv din elicopter - la dosar fiind depuse şi rezultatele necropsiilor.

Totodată, procurorii au dispus efectuarea unei expertize tehnice privind accidentul, expertiză care va fi realizată de Ministerul Apărării, au afirmat sursele judiciare citate. De altfel, Ministerul Apărării a format deja o Comisie de anchetă.

Expertiza va elucida cauza accidentului, până atunci procurorii iau în calcul atât varianta erorii umane, cât şi pe cea opririi unuia dintre motoare.

Între timp, procurorii aşteaptă momentul în care starea de sănătate a supravieţuitorilor va permite interogarea acestora.

 

Toţi cei 11 militari morţi în accidentul aviatic de la Tuzla au fost identificaţi

Toţi cei 11 militari decedaţi în accidentul aviatic de la Tuzla au fost identificaţi în cursul zilei de marţi, trupurile lor urmând să fie înapoiate familiilor, după eliberarea certificatelor de deces, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a declarat că cei 11 militari au fost identificaţi şi urmează să fie eliberate certificatele de deces, după care trupurile neînsufleţite vor fi înapoiate familiilor.

Anchetatorii au verificat şi marţi, timp de mai multe ore, zona în care s-a prăbuşit avionul, căutând orice indicii care i-ar putea ajuta să afle împrejurările exacte în care s-a produs accidentul aviatic.

Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic de la Tuzla a durat mai multe ore şi s-a încheiat în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 1.00.

După ce au fost scoase dintre rămăşiţele avionului, cele 11 victime ale accidentului aviatic au fost transportate la morga Cimitirului Central Constanţa pentru efectuarea necropsiei şi identificarea lor, operaţiune care a fost făcută cu dificultate întrucât trupurile erau carbonizate.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, marţi, că în catastrofa aviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale, cu vârste între 22 şi 49 de ani, majoritatea acestora fiind necăsătoriţi.

Aceştia sunt: comandorul Nicolae Jianu (comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc), care avea 49 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, locotenent-comandor Cătălin Vicenţiu Antoche (34 de ani), care era căsătorit şi avea un copil, locotenent Lavinia Guiţă (26 de ani), necăsătorită.

În accidentul aviatic şi-au pierdut viaţa şi maistrul militar clasa I Răzvan Rângheţ, care avea 43 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, locotenent Liviu Antim, care avea 27 de ani şi era necăsătorit, maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu, care avea 34 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

De asemenea, în accident au murit şi maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi, care avea 36 de ani, era căsătorit şi avea un copil, maistrul militar clasa a III-a Băduţ Papuc, care avea 29 de ani şi era necăsătorit, fruntaşul Constantin Vlăduţ Sărman, care avea 26 de ani şi era necăsătorit, fruntaşul Marius Cătălin Chioveanu, care avea 22 de ani şi era necăsătorit, fruntaşul Cosmin Furtună, în vârstă de 28 de ani, necăsătorit, şi soldatul Cosmin Florescu, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit.

Conform sursei citate, starea celor doi militari răniţi, căpitanul Daniel Bâlsanu şi maistrul militar clasa a IV-a Marius Nazare, este stabilă, aceştia fiind internaţi la Spitalul Militar pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament.

Bilanţul catastrofei aviatice petrecute luni după-amiază la Tuzla este de 12 morţi şi doi răniţi, după ce unul din cei trei militari răniţi în accident a decedat, în cursul nopţii, la Bucureşti.

Avionul de tip Antonov AN-2 a avut probleme la decolare, după un zbor de doi kilometri prăbuşindu-se şi luând foc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul din răniţii în accidentul de la Tuzla e pilotul avionului prăbuşit, copilot era Lavinia Guiţă.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul din răniţii în accidentul de la Tuzla e pilotul avionului prăbuşit, copilot era Lavinia Guiţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce tari suntem trimis de
( 7 iul 2010, 15:23:03
In articol scrie: " ... procurorii iau în calcul atât varianta erorii umane, cât şi pe cea opririi unuia dintre motoare ... ".

Avionul avand un singur motor este clar ca mama prostilor e mereu gravida.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei