CSAT se va întruni, astăzi, în şedinţă, urmând să discute, printre altele, despre Strategia de apărare naţională a României, forţele şi mijloacele ce pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului în 2011 şi despre situaţia din Afganistan.
Şedinţa va începe la ora 13.00 la Palatul Cotroceni, informează Preşedinţia.
"Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la: Strategia de apărare naţională a României; Forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2011; Asigurarea sustenabilităţii bugetelor publice prin combaterea infracţiunilor financiare; Contracararea utilizării «firmelor fantomă» de către reţele de criminalitate organizată transfrontalieră; Strategia naţională de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului; Evaluarea situaţiei din Afganistan din perspectiva implementării Planului Politico-Militar Strategic Cuprinzător al NATO", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.
Precedenta şedinţă a CSAT a avut loc în 23 martie, când s-a aprobat propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F16 în uz.
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.
Activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este supusă examinării şi verificării parlamentare. Anual, nu mai târziu de primul trimestru al anului următor, precum şi la cererea comisiilor permanente de specialitate ale Parlamentului sau ori de câte ori se consideră necesar, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării prezintă, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, rapoarte asupra activităţii desfăşurate.
Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul administraţiei şi internelor, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.