Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, ieri, la Realitatea TV, că dacă măsurile asumate de Guvern nu vor fi provizorii, cel puţin în ceea ce priveşte pensiile, formaţiunea sa va ieşi, imediat după 31 decembrie, din această coaliţie.
Întrebat dacă a primit de la premier asigurări că măsurile asumate de Guvern vor fi provizorii, Sârbu a spus că nu este nevoie, pentru că dacă acestea nu vor fi ridicate, formaţiunea va ieşi din coaliţie.
"Dacă măsurile Guvernului nu sunt temporare, ieşim din această coaliţie", a declarat Sârbu, menţionând că doreşte ca acest lucru să fie foarte clar.
Întrebat dacă se referă la 31 decembrie, el a răspuns că dacă măsurile nu vor fi ridicate până la finele anului, formaţiunea sa va ieşi din coaliţie imediat după.
El a mai declarat că parlamentarii săi nu vor susţine moţiunea de cenzură şi, implicit, susţin măsurile Guvernului.
Sârbu a mai spus că inclusiv marţi se va discuta, la UNPR, modul în care parlamentarii formaţiunii vor acţiona la moţiunea de cenzură.
Fostul ministru al Muncii Marian Sârbu, fost social-democrat ajuns în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), ar putea fi urmărit penal pentru abuz şi neglijenţă în serviciu şi pentru favorizarea infractorilor, în urma unei decizii a magistraţilor ICCJ, care însă nu este definitivă.
Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, ieri, în şedinţa comună în care premierul Emil Boc urmează să-şi asume răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25 la sută iar pensiile cu 15 la sută.
Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, ieri, în şedinţa comună în care premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25 la sută iar pensiile cu 15 la sută.
Moţiunea de cenzură a PSD a fost depusă, ieri, la cabinetele preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Moţiunea de cenzură a fost anunţată în plenul Parlamentului de deputatul PSD Aura Vasile, care a precizat că acest document a fost semnat de 120 de parlamentari ai PSD şi are titlul "Opriţi genocidul social!".
Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni marţi în şedinţă, urmând să discute despre un calendar al dezbaterii moţiunii de cenzură.