Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, ieri, în plenul Camerei, după aprobarea Legii educaţiei, că odată cu actul normativ sistemul se angajează pe calea stabilităţii pentru mulţi ani, el ţinând să mulţumească deputaţilor care au votat "pentru", dar şi celor care au votat "împotrivă".
"Odată cu această lege ne angajăm pe calea unei stabilităţi a sistemului educaţional pentru foarte mulţi ani. Legea este un pas înainte important şi îi invit pe deputaţi să ajute în demersul nostru. Îmi doresc ca această lege să fie începutul unui drum către visul fiecărui copil din România", a spus Funeriu.
El a apreciat că actul normativ aprobat de deputaţi reprezintă "o lege îmbunătăţită", care se datorează muncii Comisiei de specialitate şi plenului Camerei.
"Legea care pleacă azi de la Cameră spre Senat este continuarea firească a unui demers care a început odată cu Pactul Naţional pentru Educaţie, a continuat cu Strategia pentru Educaţie, elaborată de Comisia prezidenţială extinsă, în care au fost luate în considerare atât propunerile sindicatelor, partidelor politice, tuturor semnatarilor Pactului Naţional pentru Educaţie", a spus Funeriu.
El a ţinut să mulţumească celor care au votat Legea, dar şi celor care s-au exprimat împotrivă. "Doresc să vă mulţumesc pentru votul dat astăzi şi pentru dscuţiile pe care le-am avut azi deopotrivă celor care au votat împotriva acestei legi şi celor care au votat pentru această lege şi mă bucur încă o dată nu a intrat şi nu a ieşit din această Cameră a Deputaţilor cunoscută sub nulmele de Legea Funeriu, ci ea îşi continuă demersul firesc ca fiind legea noastră, a tuturor", a spus ministrul Educaţiei.
Funeriu i-a invitat pe deputaţii din arcul guvernamental să fie alături de minister "cu modestie", întrucât nu doreşte ca "victoria" în cazul aprobării Legii Educaţiei să fie percepută ca o victorie politică, ci ca una a tuturor.
"Această lege nu este decât un început, pentru că o lege, oricât ar fi de bună, nu rezolvă de una singură problemele unui domeniu sau ale unei naţiuni", a mai spus ministrul Educaţiei.
Deputaţii au adoptat, ieri, proiectul legii educaţiei, cu 181 de voturi "pentru" şi 95 "împotrivă".