marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Subiecte de rezervă în 9 cazuri la evaluarea competenţelor digitale, toţi profesorii prezenţi

Ministerul Educaţiei a apelat în nouă situaţii la subiectul de rezervă din cauza unor probleme tehnice legate de conectarea la internet, în prima zi a probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, toţi profesorii fiind prezenţi la acest test.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), ieri, în prima zi a probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat 2010, au fost prezenţi 45.169 din totalul de 47.619 de elevi care ar fi trebuit să fie prezenţi, absenţii urmând să fie reprogramaţi.

Potrivit unui comunicat al MECTS, proba de ieri s-a desfăşurat în condiţii normale, fără evenimente deosebite.

"Din totalul de 1.410 unităţi de învăţământ liceal care organizează această probă, 1.349 au descărcat subiectele, potrivit normelor stabilite de Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare. Celelalte 61 de centre nu au avut candidaţi repartizaţi pentru această zi. S-au înregistrat zece situaţii speciale în opt judeţe, respectiv Argeş, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Vaslui, Vrancea, Timiş şi Suceava şi Bucureşti. Cu excepţia cazului din judeţul Suceava, unde începerea probei a fost decalată cu 30 de minute până la remedierea disfuncţionalităţii, în celelalte situaţii s-a apelat la subiectele de rezervă offline din cauza unor probleme tehnice legate de conectarea la internet", precizează MECTS.

Pentru azi, sunt planificaţi la examen 46.072 de candidaţi în 1.251 de unităţi de învăţământ.

Pentru restul perioadei, calendarul prevede că în 21 aprilie să fie prezenţi 40.457 de candidaţi, în 22 aprilie - 30.876 de candidaţi, în 23 aprilie - 20.593 de candidaţi, 26 aprilie - 12.380 de candidaţi, în 27 aprilie - 7.693 de candidaţi, în 28 aprilie - 4.272 de candidaţi şi în 29 aprilie - 2.207 de candidaţi.

Potrivit MECTS, 114 elevi au solicitat recunoaşterea sau echivalarea probei, întrucât deţin un certificat de competenţă digitală ECDL, în conformitate cu normele stabilite de MECTS.

Proba D se desfăşoară în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal începând cu ora 13.00 şi presupune două etape, ce cumulează maximum 90 de minute ca timp de lucru, rezolvarea unor sarcini de lucru referitoare la domeniul "Mijloace moderne de comunicare. Reţeaua Internet". Durata acestei etape este, de regulă, de 15 minute, dar nu poate depăşi 30 minute.

Candidaţii au de rezolvat un număr de aproximativ 16-17 de itemi, ce vizează competenţe din următoarele domenii: "Concepte de bază privind sistemele de calcul", "Utilizarea computerului şi organizarea fişierelor/sisteme de operare", "Procesoare de texte", "Procesoare de calcul tabelar", "Prezentări", "Baze de date" şi "Mijloace moderne de comunicare. Reţeaua Internet (HTML)".

Rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu. În funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează: utilizator începător (0-25 puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 puncte), utilizator avansat (51-74 puncte) şi utilizator experimentat (75-100 puncte).

Rezultatele finale se comunică după ultima zi de examen. Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.

Sindicatele din Educaţie au susţinut că au fost profesori care nu s-au prezentat la proba bacalaureatului de competenţe digitale începută ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subiecte de rezervă în 9 cazuri la evaluarea competenţelor digitale, toţi profesorii prezenţi.
 Vizualizări articol: 339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Subiecte de rezervă în 9 cazuri la evaluarea competenţelor digitale, toţi profesorii prezenţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei