Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
 
vineri, 13 nov 2009 - Anul XIV, nr. 267 (4253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9774 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3291 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OMS: Până în 2025, în lume, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane

Creşterea cazurilor de diabet de la an la an este alarmantă, iar previziunile pentru viitor nu sunt deloc optimiste, numărul suferinzilor la nivel mondial putând ajunge în 2025 la 380 de milioane, deşi prevenţia bolii presupune în primul rând asumarea unei vieţi echilibrate alimentar şi mult sport.
"Creşterea cazurilor de diabet de la an la an este alarmantă, iar previziunile pentru viitor nu sunt deloc optimiste. Situaţia actuală este în primul rând dovada unei lipse de informare şi educaţie în cadrul publicului larg, dar şi a unei atitudini pasive generale. Prevenţia diabetului nu presupune deloc un efort deosebit, ci în primul rând asumarea unei vieţi echilibrate din punct de vedere alimentar şi al activităţii fizice”, a declarat, joi, preşedintele Federaţiei Române pentru Diabet (FRD), profesor Nicolae Hâncu, cu ocazia conferinţei care precede Ziua Mondială a Diabetului (14 noiembrie), când va fi lansată şi campania "Hula Hoop pentru Diabet".
Hâncu a spus că, la fel ca şi în cazul prevenţiei cancerului sau a bolilor cardiovasculare, şi în privinţa diabetului ar trebui să se aplice regula celor 60 de minute, adică mai mult de 60 de minute pe zi pentru activitate fizică şi mai puţin de 60 de minute pentru televizor, computer şi jocuri video.
El a spus că 90 la sută dintre elevi nu mănâncă dimineaţa, ci abia spre prânz când iau ce găsesc la chioşcuri sau la fast food. În România sunt aproape 2,5 milioane de diabetici, în 2008 fiind în tratament peste 550.000 de bolnavi. Numărul copiilor cu diabet este sub 2.000, a adăugat medicul.
Acesta a precizat că, din păcate, diabetul, bolile cardiovasculare şi cancerul au de foarte multe ori aceeaşi cauză, respectiv obezitatea. "Oamenii nu înţeleg că stiul de viaţă sănătos cu alimentaţie echilibrată şi exerciţiile fizice, cel puţin 60 de minute de mers pe jos, ar reduce incidenţa obezităţii care astăzi este de unul din patru adulţi", a mai spus preşedintele FRD.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, care va avea loc, sâmbătă, Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia asupra riscurilor creşterii incidenţei diabetului la nivel mondial.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aproximativ 250 de milioane de oameni suferă, în prezent, de această afecţiune în toată lumea, dintre care 55,2 milioane în Europa, iar până în 2025, numărul persoanelor care afectate de diabet ar putea ajunge la 380 de milioane.
Tot sâmbătă, Sanofi-aventis şi Zentiva, în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Diabet, lansează, de la ora 13.00, campania "Hula Hoop pentru Diabet", care atrage atenţia asupra importanţei educaţiei şi prevenţiei în special printre copii şi tineri.
"Hula Hoop pentru Diabet" promovează stilul de viaţă sănătos, iar cercul albastru, simbolul Zilei Mondiale a Diabetului, a fost imaginat sub formă de hula hoop pentru talie sau deget.
Campania constă în reprezentaţii spontane cu tineri dansatori efectuând mişcări hula hoop în locuri neconvenţionale, precum staţii de metrou sau mall-uri, evenimente şi concursuri interne adresate angajaţilor companiei, promovare în mediul online şi sesiuni de fotografii şi autografe cu sportivi renumiţi precum Andreea Răducan, Gabriela Szabo, Ivan Pazaichin sau Marius Urzică.
Portalul oficial al campaniei este www.hoop4diabetes.com.
Sanofi-aventis se implică de peste 85 de ani în tratarea diabetului, încă de la inventarea primei insuline, Insulina Hoechst, care a fost introdusă în Germania în 1923. Compania dispune de cea mai mare capacitate de producţie de insulină din lume, la Frankfurt, cu o suprafaţă de 4,6 milioane m2. Fabrica asigură necesarul de insulină pentru 100 de ţări, printre care şi România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OMS: Până în 2025, în lume, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
OMS: Până în 2025, în lume, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei