sâmbătă, 1 aug 2009 - Anul XIV, nr. 178 (4164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii de familie reclamă casele de asigurări de sănătate pentru neplata serviciilor prestate

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicină a Familiei (SNMF) ameninţă cu acţionarea în instanţă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru neplata serviciilor medicale furnizate de doctorii din nouă judeţe.
Preşedintele FNPMF, Doina Mihăilă, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că, în ultimele luni, situaţia medicilor de familie este din ce în ce mai dificilă, întrucât casele de asigurări de sănătate judeţene au întârzieri, unele de chiar peste o lună, în plata serviciilor medicale efectuate de către doctori.
"Este vorba despre judeţele Suceava, Galaţi, Brăila, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Călăraşi şi Bihor în care sunt probleme privind plata serviciilor la sfârşitul lunii iulie, dar până ieri au fost trimise notificări la aproape toate casele de asigurări de sănătate întrucât existau întârzieri în plata serviciilor, unele fiind însă rezolvate între timp", a adăugat Mihăilă.
Aceasta a precizat că neplata acestor servicii duce doctorul în imposibilitatea de a mai acorda consultaţii medicale gratuite. Totodată, medicul nu va mai putea prescrie medicamente compensate şi gratuite şi nici nu va mai putea elibera bilete de trimitere sau adeverinţe, întrucât ele sunt ilegale, atât timp cât nu există un contract de servicii cu casele de asigurări.
Organizaţiile medicilor de familie cer Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate achitarea contravalorii serviciilor medicale efectuate în luna iunie şi a plăţilor restante în cel mult 10 zile aşa cum prevede contractul-cadru pe 2009 privind acordarea asistenţei medicale.
"În cazul în care nu vor fi primiţi aceşti bani FNPMF şi SNMF sunt hotărâte să acţioneze în instanţă autorităţile sanitare", a mai spus Mihăilă.
În România sunt aproximativ 11.300 medici de familie.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie reclamă casele de asigurări de sănătate pentru neplata serviciilor prestate.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Medicii de familie reclamă casele de asigurări de sănătate pentru neplata serviciilor prestate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei