Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2009 - Anul XIV, nr. 128 (4114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din Educaţie aşteaptă un calcul privind ponderea sporurilor

Sindicaliştii din Educaţie aşteaptă de la Ministerul Educaţiei un calcul la nivel naţional cu privire la ponderea sporurilor în totalul cheltuielilor şi cer ca în salariul de bază să rămână doar sporul de vechime, restul, printre care ce de performanţă şi cel de dirigenţie să fie acordate separat.
La finalul discuţiilor de ieri, de la Ministerul Educaţiei, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu, a spus că sindicatele vor să vadă care este influenţa sporurilor în totalul cheltuielilor, cu excepţia sporului de vechime care este inclus în salariul de bază.
Hancescu a precizat că, în urma acestui calcul va fi făcută o analiză pentru a se vedea cât vor reprezenta sporurile pe care le primesc cadrele didactice respectiv: sporul de rural, sporul de învăţământ special, salariul de merit şi gradaţia de merit pe care sindicaliştii spun că este posibil să le contopească într-un singur spor, practica pedagogică şi sporul de simultan.
Liderul sindical a susţinut că sindicatele din învăţământ vor să rămână în salariul de bază doar sporul de vechime, iar sporul de dirigenţie să fie scos şi acordat ca spor separat pentru că altfel nici un profesor nu va dori să predea dirigenţia la o clasă pentru că nu este plătit în plus.
De asemenea, sindicaliştii vor introducerea unui nou spor pentru cadrele didactice, şi anume sporul de performanţă.
"În funcţie de calculul pe care îl aşteptăm din partea Ministerul Educaţiei vom face o analiză pentru a vedea cât poate reprezenta sporul de performanţă, astfel încât să nu se depăşească 30% nivelul sporurilor. Acest spor de performanţă trebuie să fie cât mai consistent. Noi propunem ca, în medie, acesta să fie 10% din totalul fondurilor destinate sporurilor. Astfel, un profesor să poată primi acest spor de 30%, iar altul să nu primească nimic. Scopul acestui spor este stimularea performanţei. El trebuie acordat în funcţie de progresul şcolar al elevului", a explicat Hancescu.
De asemenea, liderul FSLI a spus că ministrul Educaţiei este de acord cu introducerea acestui spor pentru creşterea performanţei şi că se aşteaptă o decizie de la Ministerul Muncii pe această temă.
De asemenea, sindicatele nu sunt de acord cu indemnizaţia de conducere propusă de Ministerul Muncii, respectiv ca un director de liceu să aibă o indemnizaţie de conducerea de 0,7% din salariul minim, sindicatele propunând un minim de 1,5%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din Educaţie aşteaptă un calcul privind ponderea sporurilor.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din Educaţie aşteaptă un calcul privind ponderea sporurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei