Instanţa a decis ca omul de afaceri Gigi Becali să fie cercetat în stare de arest, judecătorul respingând, ieri, cererea de eliberare condiţionată.
Decizia Judecătoriei sectorului 1 poate fi contestată de către acuzat la Tribunalul Bucureşti.
Tot ieri, Judecătoria sectorului 1 a respins cererile de revocare a arestării formulate de Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu şi Nicolae Dumitraşcu, precum şi o altă cerere formulată de Dumitru Beciu.
Potrivit articolului 140, indice 3, Cod procedură penală, încheierea prin care judecătorul respinge, în timpul urmăririi penale, revocarea, înlocuirea sau încetarea de drept a măsurii preventive nu este supusă niciunei căi de atac.
Dumitru Beciu a cerut instanţei să fie eliberat pe motiv că suferă de o formă gravă de epilepsie care poate fi activată din cauza "gândurilor negative provocate de încarcerare". În replică, procurorul a spus că boala de acest gen poate fi tratată "cu succes" în reţeaua spitalicească din penitenciare.
În cazul lui Ştefan Dediu, avocatul a invocat declaraţia lui Marcel Popa, ultimul bodyguard al lui Becali arestat marţi, în care acesta recunoaşte că a tras cu pistolul. Avocatul a cerut ca Dediu să fie lăsat liber pentru că nu reprezintă un pericol social concret.
Pentru Cătălin Zmărănescu, avocatul a invocat mai multe vicii procedurale susţinute şi marţi, referitor la prezenţa procurorului la proces şi la faptul că clientul său nu ar fi fost ascultat în recurs.
Cererea privind eliberarea pe cauţiune a lui Nicolae Dumitraşcu a fost respinsă. Instanţa fixase, marţi, o cauţiune de 30.000 de lei.
Becali, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - este acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.