Alături de Becali au mai fost arestate gărzile sale Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Instanţa a dispus ca toţi cei cinci să stea în arest 29 de zile.
În cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanţa a decis să nu ia măsura arestării preventive, interzicându-i însă acestuia să părăsească ţara.
În cadrul procesului, avocatul Gheorghe Mateuţ a invocat mai multe probleme procedurale, susţinând că Becali a fost adus cu mandat, în condiţiile în care nu fusese citat anterior, cum prevede legislaţia. De asemenea, Mateuţ a mai invocat, totodată, mai multe probleme procedurale privind încălcarea dreptului la apărare.
Avocatul a arătat faptul că Judecătoria Sectorului 1 s-a pronunţat pe fondul cauzei deşi nu avea acest drept. Mateuţ a subliniat că opinia publică este indignată în legătură cu acest caz.
Un alt avocat al lui Becali a susţinut că hoţii "ştiau procedura ca şi profesorul Mateuţ".
Unul dintre avocaţii lui Becali, Cătălin Dancu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că starea clientului său este una bună, dar că instanţa nu le-a permis în niciun fel să vadă noile probe ale acuzării depuse, luni, de anchetatori. Mai mult, a arătat Dancu, în acest fel apărarea nu a putut depune la rândul ei probe care să vină în sprijinul lui George Becali, încălcându-se astfel dreptul la apărare.
Avocatul a mai arătat că instanţa le-a respins o cerere de recuzare a completului de judecată făcută din acest motiv.
Cu puţin timp înainte de încheierea pledoariilor, Victor Becali a părăsit sediul Tribunalului fără a face declaraţii presei.
Şedinţă cu scandal
Instanţa a reluat dezbaterile în procesul eliberării lui Gigi Becali, cu acelaşi complet care fusese recuzat.
Şedinţa de judecată în cazul eliberării lui Gigi Becali şi a altor patru persoane a fost suspendată, luni, la jumătate de oră de la începerea procesului, după ce avocaţii au recuzat completul de judecată.
Şedinţa a fost suspendată pentru aproximativ o oră, timp în care câteva sute de persoane au protestat, în faţa instanţei cerând eliberarea finanţatorului FC Steaua.
Avocaţii au recuzat completul de judecată, în condiţiile în care au cerut să vizioneze probele noi aduse de procurori şi admise, luni, de judecători, iar instanţa a respins această solicitare.
De asemenea, avocaţii au susţinut că nu au avut timp să studieze dosarul.
O altă nemulţumire a avocaţilor a fost legată de prezenţa în sala de judecată a poliţiştilor de la SPIR care ar fi provocat o stare de tensiune. Cererea lor de scoatere din sală a acestora a fost respinsă de instanţă.
Procurorii au depus, luni, la instanţă, CD-uri cu poze ridicate în timpul percheziţiilor efectuate în dosarul lui Gigi Becali, judecătorii Tribunalului Bucureşti urmând să le ia în considerare în judecarea recursului privind eliberarea finanţatorului FC Steaua şi a altor patru persoane.
Procurorii au depus, astfel, probe noi, în acest dosar, iar judecătorii le-au admis.
Apărătorii intenţionează să depună cereri de eliberare
Apărătorii finanţatorului echipei Steaua vor depune cereri de eliberare pentru clinetul lor, precizând că vor face acest lucru numai după ce Tribunalul Bucureşti îşi va motiva hotărârea, prin care s-a stabilit că este legală decizia dată în cazul lui Gigi Becali, de către Judecătoria sectorului 1.
Unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, că va introduce la Judecătoria Sectorului 1 două cereri, ambele în vederea eliberării clientului său. Astfel, arată avocatul, va fi introdusă o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, dar şi una de eliberare provizorie pe cauţiune.
Dancu a precizat totodată că aceste cereri vor fi introduse la judecătorie numai după ce Tribunalul Bucureşti îşi va motiva decizia de luni, prin care a confirmat hotărârea luată de Judecătoria Sectorului 1, de a-l aresta preventiv, pentru 29 de zile, pe Gigi Becali.
Avocatul a mai arătat că în raport de argumentele Tribunalului Bucureşti se vor invoca motivele pentru eliberarea din arest a clientului său.