Nivelul de pregătire, gradul de dificultate şi importanţa socială a muncii prestate reprezintă criterii de ierarhizare a funcţiei publice propuse de reprezentanţii cadrelor didactice pentru întâlnirea de marţi cu secretarii de stat din Ministerul Muncii.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, ieri, că fiecare reprezentant al sindicatelor va propune maximum cinci criterii de ierarhizare a funcţiei publice, iar în final vor fi stabilite zece criterii comune pentru toţi bugetarii.
"Probabil că nivelul studiilor va fi un criteriu acceptat şi de funcţionari şi de cadrele didactice şi de cei din armată şi acest criteriu va sta la baza legii unice a salarizării bugetarilor", a precizat Cornea.
Fiecare reprezentant al sindicatelor trebuie să propună câte cinci criterii de ierarhizare a funcţiei publice, fără a ţine cont de salarii sau domeniul din care provin angajaţii, aceasta fiind decizia în urma întâlnirii de săptămâna trecută cu Guvernul pentru elaborarea legii unice de salarizare.