Proiectul bugetului de stat pe 2009 a fost adoptat de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului în prezenţa premierului Emil Boc.
Votul s-a efectuat prin ridicarea mâinii.
Parlamentarii au dezbătut timp de patru zile proiectul bugetului de stat, programul de lucru desfăşurându-se până la ora 24.00.
Şi bugetul asigurărilor sociale a fost adoptat ieri
Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2009 a fost adoptat de Parlament, ieri, cu 238 voturi "pentru", 53 voturi "împotrivă" şi o abţinere.
Grupurile parlamentare ale PNL şi UDMR au votat împotrivă.
Camerele reunite ale Parlamentului au adoptat, ieri, bugetul asigurărilor sociale de stat, fără a adopta alte amendamente decât cele admise deja de comisiile de buget-finanţe.
Nici unul dintre cele 13 amendamente respinse de comisiile de buget-finanţe nu au fost adoptate de plenul Camerelor reunite.
Bugetul este construit pe un excedent aferent sumelor pentru pensii în valoare de 221 milioane de lei şi 240 milioane de lei pentru fondul pentru accidente de muncă.
Cheltuielile sunt de 39.909 milioane lei.
PNL ar putea ataca bugetul la Curtea Constituţională
Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu, a declarat, ieri, că liberalii vor analiza în şedinţa BPC de luni posibilitatea de a contesta la Curtea Constituţională bugetul de stat pe 2009.
"Este o posibilitate pe care o analizăm, dar este prematur. Vom discuta această propunere în BPC de luni, fiind încă în termenul legal, pentru că trebuie să facem o evaluare clară între a reclama modul brutal, abuziv, nedemocratic, chiar ilegal în care s-a adoptat bugetul şi în acelaşi timp importanţa şi necesitatea de a avea un buget cât mai repede pentru ordonatorii principali de credite", a susţinut Eugen Nicolăescu.
El a explicat că liberalii vor lua o decizie privind contestarea bugetului numai după ce vor face "o evaluare între aceste două mari elemente".