Medicul oftalmolog care l-a consultat pe Serghei Gorbunov a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi eliberat certificate de nevăzător unor persoane care nu aveau probleme.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Ionel Grigorie, cel care a preluat prerogativele purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magda Bădescu, aceasta demisionând, joi, din funcţie, susţine că medicul oftalmolog Carmen Marin a fost cercetat, alături de mai multe persoane, într-un dosar penal în care au fost acuzate de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.
"Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, dar acum, cum ei nu mai au purtător de cuvânt, eu voi prelua sarcina acestuia până la numirea altei persoane. În dosar, au fost cercetate mai multe persoane printre care şi medicul Carmen Marin. În ianuarie, s-a dat NUP în acest dosar", a declarat Ionel Grigorie.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, subcomisar Adrian Căpraru a declarat, ieri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au avut în lucru un dosar penal în care erau cercetate mai multe persoane printre care şi peste 20 de localnici din comuna Amărăşti.
"Persoanele din Amărăşti erau deţinătoare de certificat de încadrare cu grad de handicap. Poliţiştii au făcut cercetări pentru că existau suspiciuni cu privire la acte de corupţie, iar dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj", a declarat subcomisarul Adrian Căpraru.
Printre persoanele care au fost cercetate se numără medici, dar şi reprezentanţi ai Casei de Pensii Dolj, fiind acuzaţi că au ajutat mai multe persoane să iasă la pensie în baza unor certificate de nevăzători, deşi nu sufereau de această afecţiune.
Conducerea Spitalului nr. 2 "Filantropia" din Craiova a declanşat o anchetă internă în cazul medicului oftalmolog Carmen Marin, care l-a consultat pe deţinutul Serghei Gorbunov, urmând să se stabilească dacă aceasta a încălcat sau nu legislaţia.
Directorul Spitalului nr. 2 "Filantropia" din Craiova, Mihai Coman, a declarat, joi, că în urmă cu o zi a emis o decizie prin care a constituit o comisie de cercetare administrativă în legătură cu cazul medicului Carmen Marin.
"Este în curs de cercetare acest caz. Vom urmări dacă s-a respectat legislaţia în cazul medicului Carmen Marin. Vom urmări dacă deţinutul are carnet de sănătate, a avut trimitere de la penitenciar, carte de identitate şi să vedem ce acte medicale au fost eliberate de acest medic după consultaţie", a declarat directorul spitalului, Mihai Coman.
Potrivit sursei citate, dacă medicul va fi găsit vinovat, riscă să i se desfacă contractul de muncă.
Medicul Carmen Marin, oftalmolog în cadrul Spitalului 2 "Filantropia" Craiova, a făcut parte din comisia care l-a consultat pe deţinutul Serghei Gorbunov diagnosticându-l cu "subatacuri de glaucom cu unghi închis", recomandând intervenţie chirurgicală "de urgenţă".
În raportul de expertiză medico-legal realizat în urma examenului oftalmologic se arată că Serghei Gorbunov trebuia să facă, de urgenţă, operaţie de glaucom.