Şeful Secţiei Bistriţa de la Drumuri Naţionale, Alexandru Slavita, a declarat că datorită intervenţiei drumarilor şi a faptului că s-a acţionat cu utilaje de tractare circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa a putut fi reluată în totalitate în jurul orei 16.00.
"Au plecat şi tir-urile care nu erau echipate de iarnă şi care rămăseseră blocate în pas şi încep să urce deja cele oprite la baza muntelui. Avem 15 utilaje care curăţă drumul şi le menţinem aici pentru a evita alte blocaje", a spus Slavita.
Potrivit sursei citate, mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere din Bistriţa-Năsăud şi Suceava, dar şi jandarmi montani din Piatra Fântânele s-au aflat în zonă pentru a fluidiza traficul.
Traficul s-a desfăşurat, în continuare, cu dificultate, între kilometrii 108 şi 116, porţiune în care şoferii au trebuit să ruleze cu prudenţă.
Pasul Tihuţa, care asigură trecerea între Transilvania şi Moldova, fiind cea mai importantă cale de acces spre nordul Moldovei, a fost blocat, ieri după-amiază, din cauza viscolului.
Două tir-uri care au derapat, ieri la prânz, şi au ajuns de-a latul şoselei, blocând drumul, au fost tractate cu utilaje, dar ulterior şoferii care intenţionau să traverseze zona au fost opriţi de Poliţie la baza muntelui, la Valea Străjii, în Bistriţa-Năsăud şi la Poiana Stampei, în Suceava, întrucât în zonă era viscol.
Potrivit şefului Secţiei Bistriţa de la Drumuri Naţionale, Alexandru Slavita, în Pasul Tihuţa se aflau cel puţin 15 maşini de mare tonaj care nu sunt echipate de iarnă şi care au blocat drumul, între kilometrii 110 şi 111, fiind necesară tractarea lor cu utilaje. Mai multe remorchere au acţionat pentru a scoate pe marginea drumului tir-urile blocate în zăpadă.
Circulaţia în Pasul Tihuţa a fost redeschisă, pentru autoturisme, în jurul orei 15.00, după aproximativ trei ore de blocaj.