sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul cazurilor de violenţă în familie, în scădere

Numărul cazurilor de violenţă în familie a scăzut în 2008 cu 14 la sută faţă de anul trecut, principalele cauze fiind, în mediul rural, lipsa de educaţie şi consumul de alcool, a declarat, ieri, adjunctul Inspectorului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul Petre Tobă.

"Infracţionalitatea în familie a scăzut în 2008 cu 14 la sută faţă de anul trecut, aceasta reprezentând trei la sută din cazurile de infracţionalitate. Principalele cauze în mediul rural sunt cele sociale, lipsa de educaţie, consumul de alcool. Recomand populaţiei să apeleze numărul 112, singurul număr de urgenţă, şi să semnaleze orice fel de violenţă, să depună plângere", a spus, ieri, adjunctul IGPR.

Acesta a precizat că Poliţia Română va colabora cu cea olandeză la două proiecte care se vor derula din septembrie 2008 până în septembrie 2009.

Primul proiect are două componente. În prima parte va fi organizat un stagiu de pregătire oferit de poliţiştii olandezi poliţiştilor din trei judeţe: Satu Mare, Iaşi, Gorj şi zonele limitrofe, iar în a doua jumătate a lui 2009 va avea loc un schimb de experienţă între cele două structuri, a precizat Petre Tobă.

Cel de-al doilea proiect îşi propune să atragă populaţia, pentru a facilita identificarea problemelor la nivel local, desfăşurându-se în judeţele Constanţa, Sibiu, Neamţ şi zonele din jurul acestora. Judeţele alese sunt cunoscute ca fiind cu probleme mai mari decât celelalte în acest sens, a adăugat adjunctul IGPR.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Familiei, fenomenul violenţei în familie nu ţine cont de vârstă sau de statutul social, din statistici rezultând că 56 la sută dintre victime provin din mediul urban şi 44 la sută din mediul rural, iar categoria de vârstă în care se regăsesc 40 la sută din cazuri este între 25 şi 45 de ani.

În 2007, la nivel naţional au fost declarate 4.463 de cazuri de violenţă asupra femeii şi 50 de decese, cinci dintre acestea fiind în Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor de violenţă în familie, în scădere.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cazurilor de violenţă în familie, în scădere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ANGAJATII I.P. nu se i-au in considerare trimis de
(28 sep 2008, 09:13:50
Ei deobicei nu sunt reclamati de sotii si copii lor,dar unii fac mare rau in familie si nu se stie decat intre vecinii care aud si nu spun nimic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei