Boc: Se reintroduce imunitatea.
Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, ieri, că decizia Curţii Constituţionale privind conflictul dintre Ministerul Public şi Parlament este "discutabilă", deoarece reintroduce imunitatea în forma anterioară revizuirii Constituţiei şi creează o categorie privilegiată de demnitari.
"Chiar dacă deciziile Curţii Constituţionale se respectă şi trebuie respectate, această decizie este extrem de discutabilă şi, practic, reintroduce imunitatea parlamentară în forma anterioară revizuirii Constituţiei din 2003", a declarat Emil Boc.
"Curtea Constituţională adaugă la Constituţie prin decizia de astăzi şi creează o categorie privilegiată de demnitari şi îi situează deasupra Consituţiei şi a legii", a menţionat Emil Boc.
Nicolai: Anchetele trebuie stopate.
Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, ieri, că toate anchetele în care sunt implicaţi membri sau foşti membri ai Guvernului care sunt şi parlamentari trebuie stopate, în urma deciziei Curţii Constituţionale.
"În momentul de faţă suntem într-o procedură clară de aplicare a legii mai favorabile", a susţinut Nicolai, care este şi membru al Comisiei juridice a Senatului.
Ea a afirmat că decizia Curţii presupune stoparea anchetelor şi adresarea de solicitări privind începerea urmăririi penale adresate Camerelor din care fac parte persoanele învinuite.
Potrivit acesteia, hotărârea instanţei constituţionale este "firească" şi "absolut corectă".
Şereş: Nu mă ascund după Parlament.
Secretarul general al PC, Codruţ Şereş, a declarat, ieri, că respectă decizia Curţii Constituţionale oricare ar fi fost ea şi că nu doreşte să se ascundă după Parlament în rezolvarea cazului său.
Şereş a adăugat că decizia Curţii Constituţionale era previzibilă, fiind prognozată de aproape toţi juriştii.
El a mai spus, referindu-se la cazul său, că în urmă cu trei săptămâni a primit de la Ministerul Public o înştiinţare potrivit căreia procurorul şef a desfiinţat rezoluţia de urmărire penală.
Vadim Tudor salută decizia CC.
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, salută decizia Curţii Constituţionale în privinţa procedurilor pentru începerea urmării penale a miniştrilor care sunt şi parlamentari, apreciind că prin această hotărâre se respectă legea.
În opinia sa, decizia dată ieri de Curte pune capăt "lucrăturii" făcute de preşedintele Traian Băsescu care a intenţionat să "ţină în şah", nu atât oameni politici, cât partide politice.
"Dacă e cineva vinovat, ne vom da acordul pentru cercetare şi urmărire penală, dar să fim convinşi noi că este aşa", a spus liderul PRM.
(11 mar 2008, 18:10:18
Parlamentul sa nu poata lua decizii importante fara acordul poporului, care se va face trimestrial prin prefecturi.
Daca nu se va schimba Constitutia vom juca la alba-neagra toata viata, fiindca poporul nu participa la administratia tarii, ci doar aproximativ 1000 de oameni pusi pe agoniseala care fac si executa legile dupa bunul lor plac.
Desteapta-te romane!