Toxiinfecţia alimentară care a afectat nouă copii de la Centrul de Plasament numărul 9 din municipiul Buzău a fost provocată de mai multe bacterii prezente în iaurtul pe care asistaţii l-au primit la masă, distribuit de o firmă din Gura Humorului.
Potrivit directorului ASP Buzău, medicul Celine Toader, în urma analizelor de laborator s-a constatat că deşi laptele era sigilat, în respectivul produs au fost descoperite mai multe bacterii şi bacil coli care au dus la apariţia focarului de toxiinfecţie alimentară în centrul de plasament buzoian.
Iniţial, conducerea Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică Buzău a declarat că bucătăresele din centru au fost cele responsabile de îmbolnăvirea celor nouă copii asistaţi, dar în urma anchetei s-a stabilit că este vorba despre iaurtul distribuit nu doar în centrul de plasament numărul nouă ci şi în alte instituţii de ocrotire a copiilor.
Responsabilii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău au anunţat, ieri, toate conducerile centrelor de plasament din judeţ care erau aprovizionate de la acelaşi producător.