Chiar dacă la aflarea adversarului din optimi antrenorul Gigi Mulţescu şi-a frecat palmele de bucurie, declarând că „mai bine de atât nu puteam pica”, tehnicianul Petrolului nu a lăsat însă lucrurile la voia întâmplării în ceea ce priveşte confruntarea cu Rapid. Astfel, Mulţescu senior l-a trimis duminică, la Voluntari, pe fiul său Cătălin, fost portar în Liga I la Sportul Studenţesc şi Ceahlăul, să culeagă notiţe despre jocul Rapidului, ceea ce denotă că prahovenii pregătesc cu maximă atenţie disputa de astăzi.
„Venim la Botoşani cu gânduri paşnice, să jucăm un fotbal plăcut şi să învingem. Câştigarea Cupei României este unul dintre obiectivele noastre, aşa că nu se pune problema să nu ne calificăm mai departe. Asta nu înseamnă că ne vom subestima adversarul, dar trebuie să fructificăm plusul de valoare pe care îl avem. Respectăm Rapidul, şi aşa cum este normal, am căutat unele informaţii despre ei. Ştiu că au un sezon de toamnă reuşit, au realizat câteva surprize, aşa că suntem puşi în gardă şi vom trata meciul profesionist, cu maximă seriozitate”, declarat Gigi Mulţescu pentru Monitorul de Suceava.
Antrenorul Petrolului şi-a amintit de un episod trăit la Suceava în urmă cu 27 de ani
Meciul cu Rapid l-a făcut pe tehnicianul Petrolului să-şi amintească că în urmă cu 27 de ani a evoluat în Divizia A pentru CSM Suceava, fiind chiar foarte aproape să-şi înceapă cariera de antrenor pe Areni.
„Au fost vremuri frumoase, sunt amintiri pe care nu le voi uita niciodată. Am venit la la Suceava ca jucător, pe final de carieră, aveam în jur de 35 de ani. La un moment dat, antrenorul de atunci al echipei, Vasile Simonaş, cu care eram, de altfel, prieten foarte bun, şi-a exprimat dorinţa să plece de la club, iar eu am fost rugat de conducerea clubului să-l înlocuiesc pe banca tehnică. Numai că între timp „Simi” s-a răzgândit, iar eu am fost pus într-o situaţie jenantă. De aceea, pentru a evita orice discuţii ulterioare, am decis să plec de la CSM Suceava în Divizia B, la Autobuzul Bucureşti”, a mărturisit tehnicianul Petrolului.
Două goluri în nouă apariţii pe gazon a bifat Gigi Mulţescu pentru CSM Suceava, în sezonul 1987-1988 al Diviziei A.
Adversarii Rapidului, cotaţi la peste 17 milioane de euro
Dacă această calificare în optimile Cupei României reprezintă reperul istoriei Rapidului într-un moment în care echipa traversează o formă bună şi în campionat, acolo unde a părăsit o singură dată terenul învinsă în cele 10 partide disputate până din sezonul în curs, cu totul altfel arată CV-ul Petrolului. Fondată în anul 1924, gruparea din Ploiești are în palmares patru titluri de campioană națională și trei Cupe ale României, ultima câștigată în anul 2013. Clubul prahovean este cotat de site-ul transfermarkt la o valoare totală de 17,28 milioane de euro. Cei mai scumpi jucători petroliști sunt Juan Albin (2,4 milioane de euro), Toto Tamuz (1,7 milioane), Pablo de Lucas (1,5 milioane) și Jean Alcenat (1,4 milioane).
Echipa de astăzi a Petrolului reprezintă de altfel un amalgam de naţionalităţi, nu mai puţin de 17 fotbalişti străini aflâdu-se în acest moment sub comanda antrenorului Gheorghe Mulţescu.
Anul trecut, prahovenii au încercat să dea o lovitură de imagine prin transferul lui Adrian Mutu, însă mişcarea avea să se dovedească, până la urmă, una falimentară.
Nici fostul selecţioner Răzvan Lucescu nu a rezistat prea mult pe banca Petrolului, el fiind înlocuit de la conducerea echipei după disputarea a doar 7 etape din actuala ediţie a Ligii I, în decizia luată de conducerea clubului cântărind şi eliminarea din play-off-ul Europa League, în faţa croaţilor de la Dinamo Zagreb.
În acest moment, ploieştenii ocupă locul 3 în campionat, la patru lungimi în spatele liderului Steaua şi la două puncte distanţă de CFR Cluj.